Hospodářská komora podpoří filmové umění. Zahájila spolupráci s karlovarským filmovým festivalem

15.06.2017 10:50

Hospodářská komora, jako nejvýznamnější zástupce podnikatelů a firem v ČR, navázala spolupráci s 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Filmovému svátku díky jejímu aktivnímu přispění letos pomohou dvě významné společnosti, nositelé tradičních tuzemských značek Česká zbrojovka a Czechoslovak Group, do níž mimo jiné patří i společnost Tatra Trucks.

Hospodářská komora podpoří filmové umění. Zahájila spolupráci s karlovarským filmovým festivalem
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Hudbu, literaturu, umění, film vnímáme jako základní stavební kameny budování osobnosti každého člověka. Svou účastí a podporou chceme i my přispět k rozvoji těchto aktivit,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva České zbrojovky Lubomír Kovařík.

„Do našeho holdingu patří i tradiční české značky, jako je Avia, Tatra nebo Prim. Rozhodli jsme se tedy spojit naše jméno s tradiční kulturní akcí, která má stejně jako náš holding české kořeny, ale i významný mezinárodní přesah. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech představuje i příběh kulturní události, která byla po roce 1989 doslova zachráněna novým organizačním týmem a posunuta na světovou úroveň. Takovéto pozitivní příběhy realizujeme v oblasti průmyslové výroby i my,“ dodal mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.

Hospodářská komora České republiky chce ve spolupráci s filmovým festivalem pokračovat i v dalších letech. K tomu využije svoji členskou základnu čítající na 15 tisíc velkých, středních i malých firem a živnostníků. Komora doufá, že by se podpora festivalu mohla stát inspirací pro další firmy k tomu, aby část svých prostředků vkládaly právě do rozvoje nejen filmového umění, ale kultury v České republice obecně.

„Podpory firem i spolupráce s Hospodářskou komorou si velmi vážíme. Pro filmový festival je to další pozitivní signál, že se na filmové umění a kulturu nezapomíná. Také doufám, že s nejvýznamnějším zástupcem podnikatelů nespolupracujeme naposledy,“ dodal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největším filmovým festivalem v České republice a nejprestižnější akcí svého druhu ve střední a východní Evropě. Jako jeden z nejstarších je zařazen do kategorie A, například spolu s festivaly v Cannes, Berlíně nebo Benátkách.

„Jsme velmi rádi, že naším prostřednictvím mohou významné české podniky podpořit právě největší tuzemský filmový svátek. Rád vidím, že když se firmám daří, podpoří například vedle sportu i významné kulturní akce,“ řekl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Není to přitom poprvé, kdy se Hospodářská komora v oblasti kultury významně angažuje. V dubnu například podepsala memorandum o dlouhodobé spolupráci s Uměleckoprůmyslovým muzeem v Praze, Hospodářská komora se tím přihlásila k odkazu Pražské obchodní a živnostenské komory, která v roce 1885 muzeum založila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …