Hospodářský výsledek ČEPRO, a.s. je třetí nejvyšší v historii

01.04.2015 19:43

V roce 2014 společnost ČEPRO hospodařila se ziskem ve výši 805,3 milionu Kč (auditovaný a před zdaněním), což oproti předešlému roku představuje zlepšení o 44,6 %.

Hospodářský výsledek ČEPRO, a.s. je třetí nejvyšší v historii
Foto: red
Popisek: Čepro

„Rok 2014 byl pro společnost ČEPRO velmi úspěšný. I přes sérii odstávek partnerských rafinérií se firmě podařilo dosáhnout  třetího nejlepšího hospodářského výsledku v historii společnosti. Tyto výsledky jsou o to cennější, že je společnost dosáhla ve velmi rivalitním prostředí, které panuje na trhu s pohonnými látkami v České republice,“ uvádí předseda představenstva společnosti ČEPRO Jan Duspěva.

V oblasti velkoobchodu v roce 2014 se podařilo ve srovnání s rokem 2013 navýšit prodej pohonných hmot o 9,5 %,

Strategickým úspěchem v roce 2014 bylo naskladnění prvních objemů zásob nouzových rezerv Spolkové republiky Německo, a společnost  tak ve své klíčové aktivitě poprvé překročila hranice České republiky směrem na západ.

V oblasti maloobchodu společnost pokračovala v  postupné modernizaci čerpacích stanic,  zaměstnanecké čerpací stanice byly s cílem zvýšit efektivitu a sjednotit model provozování převedeny do režimu frančízy.  Celkově vzrostl maloobchodní prodej meziročně o 10%.

Mimo obchodní úspěchy byl rok 2014 důležitý i z pohledu vnitřní optimalizace. „Celý rok jsme postupně optimalizovali jednotlivé části společnosti, tak aby do roku 2015 vstupovala společnost restrukturalizovaná dle schváleného projektu „ČEPRO 2020“,  jehož první ekonomické výsledky jsme mohli sledovat již v roce 2014“ dodává Duspěva.

Státní distributor paliv Čepro, a. s., je jedním z největších průmyslových podniků v České republice. V žebříčku Czech TOP 100 se firma v roce 2013 umístila na 8. pozici. Čepro provozuje síť 1135 km produktovodů , k  dispozici má 650 skladovacích nádrží, jejichž kapacita je 1,76 mil. m³. Společnosti náleží 191 čerpacích stanic EuroOil po celé ČR, která je z hlediska počtu stanic třetí největší a z pohledu prodejů pohonných hmot čtvrtá nejvýznamnější v ČR. Síť EuroOil je největší český distributor pohonných látek v České republice.

Více viz: www.ceproas.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…