PARK RESTAURANT – nový projekt Správy NP a CHKO Šumava. Několik stylových restaurací rozesetých po Šumavě se zcela jasnou grafickou identitou, ale také jasnými pravidly provozu, které musí dělat výbornou vizitku nejen národnímu parku ale celé Šumavě. Pravá šumavská franchiza!
„V našich PARK RESTAURANTech se bude snoubit místo, kde budeme informovat veřejnost o Národním parku Šumava s místem odpočinku a občerstvením s důrazem na regionální produkty. Budou to vlastně informační střediska s profesionálně vyškolenou obsluhou, jako máme na našich informačních střediscích a designově jednotné restaurace zároveň. Záměrem je takto pozitivně propagovat národní park, bude to naše nejlepší vizitka,“ uvádí Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.
PARK RESTAURANTy navíc zaměstnají několik místních lidí. „Předpokládáme, že PARK RESTAURANTy nebude provozovat Správa šumavského parku.
Všechny na základně jasné licenční smlouvy, která bude obsahovat přísná pravidla pro provoz, pronajmeme a budeme kontrolovat dodržování stanovených pravidel,“ doplňuje ředitel Mánek. Park restauranty budou mít svojí neměnnou grafickou identitu, od tiskovin, nádobí, přes dnes již fungující webové stránky až po jasně určené úbory obsluhy v dámském i pánském provedení.
Vlajkovou lodí bude nově zrekonstruovaná restaurace na Březníku u Modravy. Pravidla franchisy však nastoupí až po zkušebním zimním provozu. Další restaurace budou přibývat. Správa NP a CHKO Šumava efektivně využije stojící a fungující budovy. „Na začátku příštího roku otevřeme další PARK RESTAURANT v Českých Žlebech v budově naší ubytovny. Další bude na Kvildě uvnitř bývalé roty pohraniční stráže a kromě restaurace tam také bude centrální prodejna suvenýrů z Národního parku Šumava,“ popisuje vizi vedení šumavského parku Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva