Hotel Mandarin Oriental, Prague modernizoval své IT systémy, ušetří 60 procent elektřiny na provoz serverů

30.04.2014 16:40

Zásadní vylepšení své počítačové sítě v těchto dnech dokončil světoznámý hotel Mandarin Oriental, Prague. Virtualizace hotelové serverovny přispěla ke zvýšení spolehlivosti celé hotelové IT infrastruktury a také ke snížení spotřeby elektrické energie na serverech přibližně o 60 %.

Hotel Mandarin Oriental, Prague modernizoval své IT systémy, ušetří 60 procent elektřiny na provoz serverů
Foto: Hotel Mandarin Oriental, Prague
Popisek: Hotel Mandarin Oriental, Prague

Dalším efektem modernizace, o kterou se postarala pardubická IT firma Infinity, je snížení administrativní náročnosti. O dohled všech klíčových IT systémů se tak v celém hotelu Mandarin Oriental, Prague stíhá postarat jediný zaměstnanec. Díky výrazné úspoře času teď může poskytovat hotelovým hostům nadstandarní služby, jako je například pomoc s konfiguracemi jejich WiFi připojení.

Dříve musel hotel pro každý ze svých 10 IT systémů (viz přehled níže) provozovat vlastní fyzický server. To kladlo vysoké časové nároky na práci administrátora, i nároky na fyzický prostor v serverovně, její chlazení a v neposlední řadě také na spotřebu elektrické energie. Oddělený provoz jednotlivých systémů také neumožňoval dostatečnou spolehlivost. Několikrát za rok docházelo kvůli zastaralosti IT infrastruktury k výpadkům různých systémů. Nyní, po využití virtualizace Hyper-V na platformě Microsoft Windows Server 2012,  ale zatím nenastal výpadek systémů ani jednou - a hotel navíc může využívat profesionální IT podporu od Infinity pomocí vzdáleného přístupu.

„Využití virtualizace nám v Mandarin Oriental, Prague  přineslo úsporu víc jak poloviny času při správě serverů, vyšší dostupnost našich systémů a také nás připravilo na budoucí využití cloudových služeb,“ shrnul své pozitivní zkušenosti  Director of IT & T Stanislav Vyhlídka.

Přehled všech deseti IT systémů v hotelu Mandarin Oriental, Prague

  • vlastní hotelový informační systém
  • účetní systém
  • restaurační systém
  • spa systém
  • docházkový systém
  • systém pro event management
  • HR systém
  • reportingový systém
  • poštovní server
  • systém pro elektronickou výměnu dat mezi lokálními a centrálními systémy 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…