Hrad: Dezinformace o zrušení rozhodnutí

11.05.2021 9:15

Kancelář prezidenta republiky upozorňuje na dezinformaci: „Vratislav Mynář odmítl vydat informace o schůzkách s čínským velvyslancem. Podle ÚOOÚ protiprávně!“ zní sdělení šířené dne 9. 3. 2021.

Hrad: Dezinformace o zrušení rozhodnutí
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Skutečnost je taková, že Úřad pro ochranu osobních údajů dospěl pouze k závěru, že po novele zákona č. 106/1999 Sb. nebyl vedoucí KPR příslušný rozhodnout o odvolání, neboť tato příslušnost nově přešla na ÚOOÚ. Ten o odvolání bude teprve rozhodovat, čili nelze vyvozovat závěr, že „tajení informací o čínském dopisu Kuberovi bylo protiprávní“.

Kancelář prezidenta republiky tímto upozorňuje na šířenou dezinformaci, zároveň se tímto vysvětlením snaží přispět k všeobecné právní vzdělanosti a šiřitelům této dezinformace nabízí v případě zájmu seminář zaměřený na základy Správního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…