Hrad Helfštýn zve na 29. Kovářské fórum

13.08.2017 15:54

V sobotu 19. srpna zahájí správa hradu 29. Kovářské fórum v historické hradní kovárně na 3. nádvoří Helfštýna. Slavnostní zahájení svými tóny zpříjemní táborské duo Kalle, jejichž melancholické melodie jsou známé spíš z klubové scény, ale po výborné zkušenosti z loňského Hefiastonu se rozhodli zopakovat venkovní vystoupení.

Hrad Helfštýn zve na 29. Kovářské fórum
Foto: helfstyn.cz
Popisek: Helfštýn

Hlavními aktéry akce pochopitelně jsou a budou umělečtí kováři. V minulých ročnících zde své umění předvedli Američané, Izraelci, Belgičané, Slováci a naposledy Češi. Jejich díla trvale zdobí zákoutí hradních nádvoří a patří k tomu nejlepšímu ze sbírky kovářského řemesla, o kterou coby pobočka Muzea Komenského v Přerově správa hradu Helfštýn pečuje.

V letošním roce vznikne dílo na základě návrhu ukrajinského mistra Iliji Popiuka. Jeho práce propojuje vytříbený rukopis, rád se věnuje zkoumání pohybu a modelaci komorních figur. Za exponáty vystavené během mezinárodních setkání kovářů Hefaiston získal řadu ocenění odborné poroty, což byl mimojiné důvod k jeho pozvání na aktivní účast na Kovářském fóru. Autor na hrad dorazí společně s trojicí pomocníků. Na realizaci plastiky mají pánové týden čistého času.

S výjimkou pondělí, kdy je Helfštýn uzavřen veřejnosti, lze jejich snažení sledovat denně vždy od 10 do 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…