Hrad Malenovice si prohlédlo rekordních 18 tisíc návštěvníků

14.11.2014 20:36

Velká spokojenost zavládla v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně nad statistikou návštěvnosti hradu Malenovice, který hlásí další rekordy. Branami hradu letos prošlo 17 965 návštěvníků, což je o 4 212 více než v loňském roce. Návštěvnost hradu stoupá každým rokem, od roku 2012 je téměř dvojnásobná.

Hrad Malenovice si prohlédlo rekordních 18 tisíc návštěvníků
Foto: MJM Zlín
Popisek: Hrad Malenovice.

„Nabídli jsme lidem kromě klasických prohlídek i řadu výjimečných zážitků, akcí a zábavy pro celou rodinu. Poděkování proto patří jak návštěvníkům za jejich mimořádnou přízeň, tak i všem obětavým organizátorům akcí z našeho muzea,“ uvedl ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Pavel Hrubec. Jak dodal, i v příští sezoně ožije hrad Malenovice kulturními a společenskými akcemi. „Přejeme si, aby se k nám lidé vraceli opakovaně. Těší nás zejména rostoucí počet rodin s malými dětmi, kterým přizpůsobujeme část programové nabídky,“ dodal Hrubec.

Hrad Malenovice ukončil návštěvnickou sezonu a nyní jej čekají plánované opravy  a údržbové práce. Přesto se se svými příznivci ještě úplně neloučí. „V sobotu 6. prosince se na hradě uskuteční tradiční Vánoční jarmark. Sváteční atmosféru podtrhne nabízený sortiment i výstava betlémů z muzejních sbírek, která bude instalována v prostorách hájenky,“ uvedla ekonomka muzea Milena Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…