Hrad: Prezidentská kancelář spouští instagramový účet

12.05.2019 8:40

Přiblížit se mladé generaci a ukázat Pražský hrad tak, jak ho někteří neznají. Kancelář prezidenta republiky ke 100 letům svého založení spouští oficiální účet na populární sociální síti Instagram, kterou v České republice používá okolo 2 milionů lidí.

Hrad: Prezidentská kancelář spouští instagramový účet
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

“V současné době již točíme videa na YouTube. Na Twitteru a Facebooku publikujeme aktuální dění i archivní dokumenty. Instagram nám zatím chyběl. Přitom na něm mladší generace tráví hodně času. Náš nový účet by je mohl inspirovat k návštěvě Pražského hradu nebo k zájmu o jeho historii,” vysvětluje kancléř Vratislav Mynář.

Na účtu @hradofficial chce KPR zveřejňovat především fotografie architektury, oficiálních akcí, jako jsou výstavy, dny otevřených dveří, prohlídek s průvodci či události s účastí prezidenta republiky. “V plánu jsou také živá vysílání a tzv. instastories, tedy krátká videa s možnosti přehrání po dobu 24 hodin,” dodává kancléř.


Účet jsme spustili právě dnes. Je na něm k vidění několik prvních fotografií ze Dne otevřených dveří, během kterého měli návštěvníci možnost vidět výstavu věnovanou stoletému výročí vzniku KPR a zdarma mohli navštívit reprezentační prostory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…