Hradec Králové: Tylova léta 2014

16.09.2014 18:17

V pátek 19. září se koná v srdci Hradce Králové již 8. ročník hudebního festivalu Tylova léta. Tento tradiční festival spjatý s budovou Gymnázia J. K. Tyla se po třech letech vrací do původních prostor, které procházely rozsáhlou rekonstrukcí.

Hradec Králové: Tylova léta 2014
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

“Po dvou ročnících se vracíme zpět do areálu Gymnázia J. K. Tyla. Neuvěřitelně se těšíme, je to jako návrat domů po strašně dlouhé době,” uvádí s nadšením pořadatel Jan Michálek.

Kapely Skyline, ATMO music, Imodium, Wild Tides a Glad For Today podpoří atmosféru netradičního místa konání hudebně. Jak říká dramaturg festivalu Aleš Klouzek: “Tylova léta jsou festival pro všechny, nejen pro studenty gymnázia. Proto jsme zvolili skladbu kapel, která je oproti předchozím ročníkům více rozmanitá. Můžete se těšit na klasický rock v podání kapely Imodium, ale i na živou taneční hudbu divokých Skyline. Úplnou novinkou pro náš festival je žánr Hip Hop, který reprezentují ATMO music. Ti se zapsali do povědomí aktuálními hity Andělé a Polety, které můžete slyšet v éteru českých rádií.”

Vstupenky na festival jsou k dostání pro veřejnost v královéhradeckém Informačním centru na Gočárově třídě a v Kodak Express No. 200 v ulici V Kopečku. Samozřejmostí je i nákup vstupenek online a pomocí SMS. Kompletní informace o předprodeji vstupenek najdete na www.tylovaleta.cz. Cena vstupenek v předprodeji je 150 Kč.

“Jsme bývalí studenti Gymnázia J. K. Tyla a festival pořádáme od maturitního ročníku. Chceme mu zachovat vztah ke studentům, takže momentálně navazujeme spolupráci se současnými studenty gymnázia, kteří se do budoucna budou na festivalu značnou měrou podílet. Tylova léta by měla zůstat festivalem pořádaným studenty, oslavou této překrásné budovy i gymnázia a především místem, kde se budou společně bavit všechny generace absolventů, studentů a kantorů,” dodává třetí z pořadatelů Otakar Hypš.

Nezapomeňte si tedy pořídit výhodnější vstupenky předem a přijít 19. září oslavit návrat tradičního královéhradeckého festivalu do původních prostor konání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…