Hradní stráž se blíže seznámila se schopnostmi VTÚ, s. p.

03.02.2016 22:23

Vojenský technický ústav, s. p. neustále iniciuje další možnosti eventuální spolupráce. Institucemi, které mají profesní prioritu, jsou zejména složky ozbrojených sil. Proto se také v úterý 2. února 2016 setkali ředitel VTÚ, s. p. Mgr. Jiří Protiva a velitel Hradní stráže plukovník Ing. Petr Prskavec.

Hradní stráž se blíže seznámila se schopnostmi VTÚ, s. p.
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Hradní stráž je vojenským útvarem přímo podřízeným Vojenské kanceláři prezidenta republiky. Do působnosti Hradní stráže patří zabezpečení vnější ostrahy a obrany objektů užívaných prezidentem republiky a jeho hosty a také organizování a zajišťování vojenských poct, zejména při protokolárních a reprezentačních aktivitách prezidenta republiky. Tomu odpovídá její organizační struktura, kterou tvoří velení, strážní jednotky, hudba Hradní stráže a rota zabezpečení.

„Při našem prvotním setkání jsem veliteli Hradní stráže definoval odborné portfolio státního podniku související s bezpečnostní problematikou. Diskutovali jsme o různých formách využití unikátních schopností Vojenského technického ústavu, a to například v oblastech pozorovacích a monitorovacích systémů nebo využití bezpilotních platforem. Nabídli jsme velení Hradní stráže také provádění speciálních výcvikových aktivit na bzenecké zkušební střelnici,“ říká ředitel VTÚ, s. p. Jiří Protiva a dodává, že v případě požadavku Hradní stráže budou o konkrétních formách vzájemné spolupráce jednat pracovní skupiny z obou stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…