Hrátky pro školáčky jako připomínka 50 let pedagogického a obchodního vzdělávání

02.04.2015 13:04

V rámci oslav 50. výročí založení Střední pedagogické školy v Mostě byly 31. března uspořádány Hrátky pro malé školáčky. Na děti z mosteckých mateřských škol a školních družin čekaly v budově školy pohádky, které děti hledaly v bludišti „velké školy“ za doprovodu pohádkových postav.

Hrátky pro školáčky jako připomínka 50 let pedagogického a obchodního vzdělávání
Foto: Archiv školy
Popisek: Děti na návštěvě pedagogické školy v Mostě.

Nebyly to však obyčejné, klasické pohádky, ale pohádky ze všech koutů světa. Třeba O neposedné opičce na parníku na řece Mississippi, O ztraceném klokánkovi v Austrálii, Tajemství pandy z Asie, Omyl tučňáků na jižním pólu, Superstar zvířat  v Africe, Příběh z dešťného pralesa. Pak to byla pohádka O princezně zahradnici, Osvobození basy z pekla, Život na notové osnově a Megakoncert hvězd.

Děti během cesty sestavovaly skládanky, našly expozice pomůcek, hrály různé hry a soutěže a za odměnu dostávaly dílky skládačky, ze které na ně vykoukla veselá opička.

Akce se konala za běžného provozu, takže si děti mohly v hudebně zazpívat, naučit se bouřku, nakouknout do tělocvičny i do počítačových učeben. Odpoledne proběhl upoutávkový program ve městě, studenti hráli a zpívali a zvali děti s rodiči do naší školy na všechny výše zmíněné pohádky a další aktivity.

I přes nepříznivé počasí se tohoto dne zúčastnilo kolem pěti set dětí i dospělých. Všichni velmi pochvalovali netradiční pojetí oslav, které vystihovaly práci budoucích pedagogů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…