Hvězdná jména na ČEZ Jizerské 50!

09.01.2015 13:02

Legendární závod ČEZ Jizerská 50 bude opět plný hvězdných jmen. A to nejen těch typicky běžkařských. Na startu se objeví zvučná jména úspěšných českých sportovců, která doposud nebyla s běžkami vůbec spojována!

Hvězdná jména na ČEZ Jizerské 50!
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Říkáte si, že box a běžky nejdou dohromady? To si rozhodně nemyslí Lukáš Konečný. „Box je fyzicky náročný sport a musíte být všestranní. Boxeři klasicky hodně běhají, a když to jde, jezdí na běžkách. Myslím si, že běžky jsou celkově dobrá příprava i pro ostatní sporty,“ říká Konečný. „Mám rád takové výzvy a sport, potřebuji to. Pro mě je to hec. Průšvih je v tom, že s rodinou netrávím žádný čas, takže když už někam jedu, snažím se brát celou rodinu. Akce, jako je Jizerská 50, se pro to výborně hodí,“ dodává boxerský šampion.

Největší zastoupení budou mít na ČEZ Jizerské 50 rozhodně vodáci. „Pořád jsem závod na 50 km oddalovala a až nyní, když jsem se přidala do Atomic Salomon SkiGo teamu, jsem se rozhodla do toho jít,“ říká skifařka Mirka Knapková. V Atomic Salomon SkiGo teamu budou společně s ní i její kolegové od vody Martin Fuksa, Jaroslav Radoň a Filip Dvořák. „Pro mě je to něco úplně nového. Nemůžu tedy mluvit o umístění, protože vůbec nemám představu. Uvidíme až v závodě. Myslím si, že se budu moct porovnávat s Martinem Fuksou a Filipem Dvořákem. Přece jen je to ale padesát kilometrů, my jsme naštěstí zvyklí takto trénovat. Musím říct, že se na to těším,“ vypráví nadšeně Jaroslav Radoň.

Stříbrný medailista z letních olympijských her z roku 1992 Václav Chalupa zakusí Volkswagen Bedřichovskou 30. „Běžky byly součástí mojí veslařské přípravy. Když jsem začal v mládí sportovat, tak jsem pravidelně jezdil na hory a hlavně na běžky, na sjezdovkách jsem si toho moc neužil. Při veslování je to hlavní vedlejší sport, který mě bavil a docela mi i šel,“ usmívá se Chalupa.

Svou velkou premiéru si chtěl na ČEZ Jizerské 50 odbýt na saních i úspěšný handicapovaný sportovec a český reprezentant v handcyclingu Jan Tománek. Po ČEZ Bedřichovském Night Light Marathonu, úvodním závodu SkiTour, ale nejspíš změní plány. „Nerad se vzdávám svých snů, ale po Night Light Marathonu jsem reálně neviděl start na letošním ročníku Jizerské 50, kterou jsem chtěl jako první Čech na sledgi absolvovat. Po dalším tréninku se již necítím tak mizerně a svůj start v hlavním závodě nyní nevylučuji, ale i tak mě dost možná uvidíte ‚jen' na Jizerské 25,“ prozrazuje sedmadvacetiletý Tománek.

Jak vysoko se umístí profesionální sportovci, kteří se ale věnují především letním sportům? Podaří se někomu z nich porazit českou běžkařskou špičku? To i mnohem více uvidíte na vlastní oči tuto neděli v Bedřichově či na obrazovkách České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…