Hyundai Motor zvyšuje výrobní kapacitu v Evropě na půl milionu vozidel ročně

24.07.2013 11:00

Společnost Hyundai Motor dokončila rozšíření svého evropského výrobního závodu v Turecku a společně s výrobním závodem HMMC v Nošovicích tak zvýšila svou kapacitu výroby nových vozů v Evropě na 500 000 vozů ročně.

Hyundai Motor zvyšuje výrobní kapacitu v Evropě na půl milionu vozidel ročně
Foto: red
Popisek: Hyundai

Hyundai Assan Otomotive Sanayi (HAOS) v tureckém Ízmitu byl postaven v roce 1997 jako první výrobní závod Hyundai mimo území Koreje. Původně byl schopen vyrábět 60 000 vozů ročně, v roce 2007 byla zavedena druhá směna, čímž se zvýšila kapacita na 125 000 vozů ročně. Aktuální investice zvýší do roku 2014 výrobní kapacitu na 200 000 vozů ročně. Modernizace umožní vyrábět kromě současného modelu i20 také budoucí generaci modelové řady i10.
 
V Evropě bylo navrženo a vyvinuto 95 % všech vozů Hyundai prodávaných na Starém kontinentu. Nejnovější investice do tureckého závodu Hyundai znamená, že do konce roku bude 90 % vozů Hyundai prodávaných v Evropě pocházet z evropské výroby.
 
Rozšíření závodu Hyundai v tureckém ĺzmitu vytvořilo 2804 nových pracovních míst přímo v závodu HAOS a u jeho dodavatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…