Hyundai rostl v Evropě v prvním kvartále rychleji než trh

02.05.2014 15:03

Hyundai zvýšil za první čtvrtletí letošního roku na pěti největších evropských trzích objem svých prodejů soukromým zákazníkům o 16 % a firemním klientům dokonce o 17 %. V obou případech to znamená vyšší nárůst než u celkového trhu.

Hyundai rostl v Evropě v prvním kvartále rychleji než trh
Foto: red
Popisek: Hyundai

Úspěch zaznamenal Hyundai na trzích v Německu, Francii, Velké Británii, Španělsku a Itálii, a také v České republice, kde vzrostly jeho prodeje během prvního kvartálu letošního roku o 10 %. Viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe Allan Rushforth k tomu poznamenal: „Investujeme do dlouhodobého, trvale udržitelného růstu, tak abychom dosáhli pětiprocentního podílu na trhu do roku 2020.“ Podle statistik, které dnes zveřejnila evropská asociace výrobců automobilů ACEA, získal Hyundai na evropském trhu osobních vozů během prvního čtvrtletí letošního roku podíl ve výši 3,3 % (109 320 registrovaných nových vozů).

Na úspěchu se podepsal Hyundai i10 nové generace i výhodné financování

K úspěchu Hyundai v prvním čtvrtletí roku 2014 přispělo uvedení modelu Hyundai i10 nové generace, k němuž došlo ještě na konci roku 2013. Od té doby registruje výrobce již 58 000 objednávek tohoto vozu. Zajímavostí je, že plných 82 % zákazníků se u tohoto modelu rozhoduje pro nejvyšší stupeň výbavy, což je o 52 % více než u předchozí generace i10.

Zákazníci značky Hyundai v prvním čtvrtletí také hojně využívali atraktivního financování. Na pěti největších trzích se podíl financování zvýšil o 25 % na současných 40,5 %. „Zákazníci jsou nyní ochotni platit za vůz značky Hyundai vyšší částky, a to díky vysoké protihodnotě, kterou nabízíme na evropských trzích,“ dodal Rushforth.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo dopravy vybírá koncesionáře pro dostavbu D35 metodou PPP

11:27 Ministerstvo dopravy vybírá koncesionáře pro dostavbu D35 metodou PPP

Ministerstvo dopravy rozbíhá práci na výběru koncesionáře pro dostavbu vybraných úseků dálnice D35 m…