Hyundai udržuje dlouhodobě pozici druhé nejprodávanější značky v ČR

12.08.2013 20:18

Značka Hyundai za sedm měsíců letošního roku prodala v ČR 9 350 vozů a je tak stabilně druhou nejprodávanější značkou na českém automobilovém trhu.

Hyundai udržuje dlouhodobě pozici druhé nejprodávanější značky v ČR
Foto: red
Popisek: Hyundai

Meziroční pokles prodejů značky Hyundai činí za toto období pouhé 1%, zatímco trh osobních automobilů v ČR poklesl o 9,5%. V červenci bylo v ČR prodáno 1 283 vozů značky Hyundai, což je o 40,5% více než v červenci loňského roku.
 
Nejprodávanějším modelem značky Hyundai je dlouhodobě model i30. V červenci si ho koupilo 366 zákazníků. Za sedm měsíců letošního roku se prodalo 2 771 vozů tohoto modelu.

Největší meziroční nárůst zaznamenal model i40. V červenci se prodalo 97 vozů tohoto modelu a jeho nárůst ve srovnání s červencem 2012 činí 149%. Za sedm měsíců se prodalo 545 vozů tohoto modelu a jeho podíl na trhu je 7,5%.

Model ix20 je za sedm měsíců nejprodávanějším modelem v segmentu MPV-B. Za toto období bylo prodáno v ČR 2 138 vozů tohoto modelu a jeho podíl na trhu činí téměř 30%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…