I letos GSK fond rozdělí granty za 750 tisíc korun

23.02.2017 15:47

GSK fond (dříve Nadační fond GSK) opět vypisuje grantové řízení pro neziskové organizace. Také letos se podpora soustředí na projekty zaměřené na pomoc seniorům, nemocným a hendikepovaným lidem. Celkem bude v letošním ročníku rozděleno 750 tisíc Kč. Uzávěrka přihlášek do 1. kola je 10. března 2017. Vybrané projekty následně postupují do druhého kola, které se uskuteční v dubnu. Výsledky budou vyhlášeny 5. května 2017.

I letos GSK fond rozdělí granty za 750 tisíc korun
Foto: GSK
Popisek: GSK

Kdo se může přihlásit?

Fond GSK podporuje dlouhodobé projekty, které pomáhají vyřešit určitý aktuální společenský problém nebo přispívají k  celospolečenské změně v dané oblasti. „Důraz klademe rovněž na výsledek, který by měl být někde vidět nebo jít změřit, a celkovou efektivitu projektu. Smysl vidíme například v podpoře projektů zaměřených na vzdělávání neziskových organizací, poskytování odlehčovacích služeb rodinám vážně nemocných či handicapovaných osob či aktivit pro seniory a hendikepované vedoucí ke zvyšování zdravotní gramotnosti a zlepšující jejich tělesné i psychické zdraví,“ říká Emma Boishardy, generální ředitelka GSK Pharmaceuticals. Do grantového řízení se může přihlásit kterákoliv nestátní nezisková organizace nebo právnická osoba, která prokáže alespoň dvouleté provozování činnosti, přičemž nesmí být v konkurzu či insolvenci. Finanční příspěvek nesmí překročit 90 % z celkového rozpočtu projektu a 25 % z průměrného celkového ročního rozpočtu organizace. Formulář žádosti a návod jak postupovat jsou k dispozici na webu www.nadacnifondgsk.cz.

Průběh grantového řízení a vyhodnocení projektů

Vyhlášení výsledků 1. kola proběhne 10. dubna 2017. Projekty, které postoupí do druhého kola, budou jejich autoři prezentovat grantové komisi v sídle společnosti GSK v Praze v týdnu od 24. – 28. dubna 2017. Výsledky budou vyhlášeny 5. května 2017. Samotné realizace vybraných projektů by měly probíhat od 1. června do konce roku 2017. V loňském roce se do grantového řízení přihlásilo celkem 107 projektů, ze kterých bylo osm vybráno do druhého kola. Po jejich představení se grantová komise jednohlasně shodla, že všech osm podpoří. Grant tak získaly například projekt „S motomedem cvičíme pro sebe i druhé“ Domova svatého Josefa zaměřený na specializovanou rehabilitaci pro lidi s roztroušenou sklerózou nebo projekt neziskové organizace Cesta Domů zaměřený na podporu rodin pečujících o těžce nemocné seniory v domácím prostředí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …