ICT Diplomová práce roku 2014 se zaměřuje na současné technologické trendy

23.06.2014 12:50

ICT UNIE, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, pořádá 9. ročník soutěže ICT Diplomová práce roku. Soutěžní kategorie zohledňují aktuální trendy v oblasti ICT, např. mobilní aplikace nebo cloudové technologie. Studenti a studentky vysokých škol mohou do soutěže přihlásit své diplomové nebo bakalářské práce, které obhájili v akademickém roce 2013/2014. Uzávěrka přihlášek je 18. 7. 2014. Vítězové jednotlivých kategorií soutěže získají finanční odměnu 50 000 korun.

ICT Diplomová práce roku 2014 se zaměřuje na současné technologické trendy
Foto: Archiv
Popisek: ict unie

Letos jsou vyhlášeny celkem tři soutěžní kategorie. První je zaměřena na mobilní aplikace ve výuce a individuálním vzdělávání nebo aplikace pro inteligentní budovy. Druhá kategorie zahrnuje podnikové informační systémy a ostatní IT práce. A třetí kategorie cílí na využití mobilních nebo cloudových technologií ve firemním prostředí a využití agilních metod při vývoji softwaru. Partnery soutěže jsou společnosti T-Mobile, ABRA Software a CGI, mediálním partnerem pak vydavatelství IDG. Záštitu převzaly Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Jsme přesvědčeni, že ICT Diplomová práce roku 2014 důstojně naváže na loňský ročník soutěže, který zaznamenal rekordní počet přihlášených účastníků. Je potěšující, že přetrvává zájem členských firem ICT UNIE podpořit soutěž finančně i svými odbornými kompetencemi. Spolupráce s vysokými školami a zvyšování prestiže studia ICT oborů představuje důležitou součást aktivit našeho sdružení,“ prohlásil prezident ICT UNIE Svatoslav Novák.

Kromě částky 50 000 korun pro vítěze či vítězku jsou v každé kategorii finančně ohodnoceni i soutěžící na dalších předních příčkách – za 2. místo 10 000 korun, 3. místo 5 000 korun a soutěžící na 4. až 6. příčce obdrží 1 000 korun. Soutěžní práce bude posuzovat odborná porota sestavená z vysokoškolských pedagogů a zástupců ICT firem.

Další informace o projektu ICT Diplomová práce roku najdete na www.diplomovaprace.cz.

ICT UNIE je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Podrobnější informace viz www.ictu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…