ICT Unie: Registr vozidel a nerespektování pravidel budování informačních systémů

24.07.2012 10:35

ICT Unie, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, je znepokojena řadou nepovedených ICT projektů ve veřejné správě. Zatím posledním případem jsou zásadní nedostatky spojené s fungováním nového Centrálního registru vozidel.

ICT Unie: Registr vozidel a nerespektování pravidel budování informačních systémů
Foto: Archiv
Popisek: ict unie

ICT Unie opakovaně poukazuje na podceňování problematiky výstavby, financování a provozu informačních a telekomunikačních systémů. Přitom se v mnoha případech jedná o systémy, které tvoří jednu ze základních kritických infrastruktur státu. Podcenění, zanedbání či dokonce zneužití této oblasti může mít dalekosáhlé negativní důsledky.

ICT Unie na jaře letošního roku představila dokument, který definuje zásady správného zadávání a realizace ICT projektů ve veřejné správě. Bohužel tyto zásady nebyly pravděpodobně při přípravě registru vozidel respektovány a důsledky jsou fatální.

Dokument se nazývá „Stavíme informační systém“ a vznikl ve spolupráci ICT Unie a Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost (RVKIS). (Dokument najdete ZDE.) Jedním z klíčových poslání ICT Unie je posilovat profesionalitu oboru informačních a telekomunikačních technologií jak na straně zákazníka, tak na straně dodavatele.

„Neúspěšné realizace ICT projektů ve veřejné správě poškozují pověst ICT průmyslu jako celku. Ten přitom významně přispívá k výkonu české ekonomiky, podobně jako např. automobilový průmysl,“ konstatuje Svatoslav Novák, prezident ICT Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

19:02 Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeským koordinátorem dopravy (JIKORD) a smluvními dopravci opět p…