IPR Praha: Z Vršovické zmizí na 40 nevzhledných sloupů a vzniknou bezbariérové zastávky

26.02.2016 18:07

V sobotu 27. února začne poslední etapa rekonstrukce Vršovické ulice. Proměnou projde úsek mezi Koh-i-noorem a Kubánským náměstím. Obyvatelé se můžou těšit na obnovu stromořadí, bezbariérové zastávky nebo moderní veřejné osvětlení.

IPR Praha: Z Vršovické zmizí na 40 nevzhledných sloupů a vzniknou bezbariérové zastávky
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

Z rekonstrukce můžou mít radost vozíčkáři, rodiče s kočárky ale i senioři – nově totiž budou další tři tramvajové zastávky bezbariérové. Jde o stanice Koh-i-noor, Slavia a Kubánské náměstí. Na zastávkách se pak cestující mohou těšit také na přístřešky nebo vodící prvky pro nevidomé.

„Novinkou budou také sdružené stožáry lamp a tramvajového vedení. Díky tomu zmizí ze severního chodníku na 40 stožárů veřejného osvětlení, které dnes překážejí chodcům v pohybu a navíc jsou neestetické,“ uvádí ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy Petr Hlaváček

Po vysoutěžení nových svítidel na celý rekonstruovaný úsek Vršovické budou staré lampy nahrazeny novými ledkovými, které nesvítí do okolních oken ale jen dolů na ulici, takže nebudou nepříjemně obtěžovat obyvatele bytů v nižších patrech přilehlých činžáků.

Další příjemnou změnou bude na podzim obnova stromořadí. Dnes zde totiž několik stromů chybí nebo trpí nedostatečnou péčí. Následně už navíc nebude nic bránit zrekonstruovat i chodníky.

Součástí rekonstrukce tramvajové trati je i přesunutí podzemních kabelů a potrubí technické infrastruktury. Poté se upraví povrch a značení na vozovce, což bude znamenat nejen příjemnější ale hlavně bezpečnější průjezd Vršovickou v celé její délce pro auta i jízdní kola. Přibudou totiž nové cyklopruhy a piktogramy, které vyřeší nebezpečné úseky, kde dnes řidiči a jízdní kola neví, jakou trasu zvolit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…