IPR Praha: Zdravá, prosperující a dobře spravovaná metropole. Praha představila veřejnosti nový strategický plán

05.10.2016 11:37

Institut plánování a rozvoje včera v Městské knihovně představil veřejnosti návrh aktualizace Strategického plánu Prahy včetně jeho vyhodnocení na životní prostředí. Nyní bude návrh plánu předložen zastupitelům ke schválení.

IPR Praha: Zdravá, prosperující a dobře spravovaná metropole. Praha představila veřejnosti nový strategický plán
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

"Praha má velice nízkou nezaměstnanost a patří k jednomu z nejbohatších regionů v Evropě,” uvedl na úvod ředitel Sekce strategií a politik IPR Praha Ivan Duškov. Čistý disponibilní příjem domácností je však podle něj v Praze významně nižší, než ve městech se kterými se srovnáváme. “Musíme proto investovat do odvětví s vysokou přidanou hodnotou,” naznačil jeden z možných opatření Duškov.

Nový strategický plán řeší aktuální trendy v městském plánování, šetrném nakládání se zdroji, znalostní ekonomice, kulturních a kreativních odvětvích a mnoha dalších oblastech. Vychází z několikaletého procesu přípravy nové strategie, do kterého byly zataženy desítky expertů a stovky občanů Prahy.

Po dnešním veřejném projednání a následném vydání stanoviska k posouzení vlivů na životní prostředí Ministerstvem životního prostředí čeká tento klíčový dokument projednání pražskými zastupiteli.

“Po třech letech intenzivních prací jsme v cílové rovince,” uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská. “Věřím, že ještě do konce tohoto roku bude strategický plán schválen v zastupitelstvu.”

Co je strategický plán?

Strategický plán hl. m. Prahy je koncepční dokument, který formuluje sdílenou vizi rozvoje města v dlouhodobé perspektivě. Stanovuje cíle a priority při řešení klíčových sociálních a ekonomických otázek města.

Upozorňuje na výzvy, které může přinést budoucí vývoj nejen v Praze, ale i ve zbytku Evropy. Občanům, investorům i veřejným institucím poskytuje rámcovou osnovu toho, jakým způsobem se město chce rozvíjet, a nabízí jim tak možnost realizovat své vlastní aktivity v souladu se směřováním města.

Více informací o Strategickém plánu Prahy najdete ZDE

Svou připomínku k vyhodnocení SEA můžete zaslat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…