IV. konference „Ruské inovační projekty a vědecké technologie pro český a evropský obchod: nové horizonty vědecko-technické a podnikatelské spolupráce“

10.10.2017 16:21

Ve dnech 15. - 16. listopadu 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskuteční IV. konference na téma: „Ruské inovační projekty a vědecké technologie pro český a evropský obchod: nové horizonty vědecko-technické a podnikatelské spolupráce“.

IV. konference „Ruské inovační projekty a vědecké technologie pro český a evropský obchod: nové horizonty vědecko-technické a podnikatelské spolupráce“
Foto: RSVK
Popisek: Ruské středisko vědy a kultury - logo

Na základě seminářů, které proběhly v letech 2016 – 2017 v Praze, konsorcium ruských a českých společností, jež bylo vytvořeno společností RexLexNova (Petrohrad) získalo prestižní mezinárodní grant „Ira-SME“ na částku 400 000 euro a 15 mil. rublů na vypracování přenosného přístroje pro diagnostiku a prevenci rakoviny prsu.

Bylo vytvořeno další rusko-české konsorcium, které podalo objednávku na grant „Ira-SME“ na částku 800 000 euro a 15 mil. rublů na zdokonalení technologie pro pěstování cenných zemědělských kultur „in-vitro“ v inkubátorech s dalším pěstováním v přirozených podmínkách.

Další tři konsorcia vznikají v oblastech: alternativní energetika, umělá inteligence a zdravotnická zařízení.

V současnosti se mezi ruskými a zahraničními společnostmi vedou jednání, zaměřená na přilákání evropských investičních fondů v jiných oblastech – nové stavební materiály, katalyzátory spalování a katalyzátory na krakování ropy. Celkový objem obchodních transakcí v této oblasti může přesáhnout 10 mil. euro.

Během prvního dne konference proběhne prezentace národních ruských infrastrukturních vědecko-výzkumných center (R&D) a perspektivních inovačních projektů v následujících oblastech:

  • automatizované systémy (Institut telekomunikací);
  • stavební materiály a technologie (laboratoř X78);
  • energetika (krakování ropy).

Během druhého dne konference budou představeny projekty, mimo jiné v následujících oblastech:

  • kvantová biofyzika (BIOTRON EKOM)
  • stimulátory osteoreparací (MEDEL).

Dne 16. listopadu bude pro účastníky konference organizována dílna na téma: „Granty pro česko-ruská vědecko-výzkumná a průmyslová konsorcia“.

Organizátory konference jsou ruský techno-broker mezinárodní úrovně RexLexNova (Petrohrad), Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a Ruské středisko vědy a kultury v Praze za podpory Obchodního zastupitelství RF v ČR.
Konference bude probíhat v ruském jazyce s konsekutivním překladem do češtiny. Všichni účastníci obdrží materiály v českém a ruském jazyce.

Srdečně Vás zveme na tuto akci, která se uskuteční ve dnech15.-16. listopadu 2017 od 10 hod. v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze, ul. Na Zátorce 16, Praha 6.
Počet návštěvníků je omezen. Žádáme Vás, abyste potvrdili svoji účast do 10. listopadu 2017 na e-mailu ZDE.

Podrobnější informace naleznete na webu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…