Iktové centrum Nemocnice Chomutov má nové vybavení z prostředků Evropské unie

23.06.2015 9:12

Statut iktového centra byl pracovišti v Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnici Chomutov, o. z., (IC KZ, NEMCV) přidělen v roce 2010, kdy byla Ministerstvem zdravotnictví ČR vytvořena síť specializovaných pracovišť pro léčbu cerebrovaskulárních onemocnění.

Iktové centrum Nemocnice Chomutov má nové vybavení z prostředků Evropské unie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Nemocnice Chomutov.

Pracoviště jsou rozdělena na tři stupně, přičemž iktové centrum chomutovské nemocnice poskytuje cerebrovaskulární péči druhého stupně pacientům v jihozápadní oblasti Ústeckého kraje, tedy v okresech Chomutov, Louny a parciálně Most.

„Iktové centrum je v chomutovské nemocnici zajišťováno neurologickým oddělením v úzké spolupráci s dalšími klinickými a diagnostickými obory, mezi které patří oddělení radiologické, rehabilitační, chirurgické a interní. V rámci iktového programu pak úspěšně spolupracuje s Komplexním cerebrovaskulárním centrem v ústecké Masarykově nemocnici, které poskytuje cerebrovaskulární péči prvního stupně,“ uvedl Ing Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

Realizaci projektu předcházela analýza stávajícího stavu vybavenosti centra a byly navrženy požadavky na modernizaci jeho techniky tak, aby bylo dosaženo optimálního stavu, který bude v souladu se standardy bezpečného provozu a s evropskými standardy poskytované péče,“ doplnil generálního ředitele MUDr. Jiří Mrázek, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s.

„Zřizování specializovaných pracovišť mělo za cíl zkvalitnit primární i sekundární prevenci tzv. CMP – neboli cévních mozkových příhod a poskytovat intenzivní a kvalifikovanou odbornou léčebnou i ošetřovatelskou péči, která však vyžaduje nejen erudici a zkušenost personálu, ale také nákladnou zdravotnickou techniku, kterou bylo nutné pro potřeby iktového centra zakoupit,“ dodala MUDr. Irena Voříšková, ředitelka zdravotní péče Nemocnice Chomutov, o. z.

Proto byl vypracován projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení iktového centra KZ v Chomutově“ (registrační číslo: CZ.1.06/3.2.01/08.07653), jehož prostřednictvím dochází k dovybavení centra na úroveň dosahující evropských standardů. Projekt byl úspěšně schválen v rámci Integrovaného operačního programu a v současné době je jeho realizace v závěrečné fázi a probíhají dodávky a instalace posledních přístrojů.

Projekt je z 85 % podpořen Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj, zbývajících 15 % je hrazeno z vlastních prostředků Krajské zdravotní, a. s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …