Infocentra se setkají. Proberou, co zlepšit zejména pro cyklisty

08.03.2015 9:01

Pracovníci turistických a informačních center se setkají v Klínech 24. března. Na programu setkání je představení aktivit Destinační agentury Krušné hory pro rok 2015. Diskutovat se bude především o projektech týkajících se všech informačních center v destinaci.

Infocentra se setkají. Proberou, co zlepšit zejména pro cyklisty
Foto: wikipedia.com
Popisek: Cyklista, ilustrační foto

Mimo jiné o přípravě nového turistického materiálu Do Krušných hor bez bariér spojeného s plánovanou zářijovou akcí napříč destinací Týden s hendikepem v Krušných horách a připravovaného společného propagačního materiálu Krásy hor a podhůří, ve kterém se společně představí všechna města z podhůří Krušných hor.

Radní Ústeckého kraje Jan Szántó představí projekt „Cykloregion Krušné hory – propojení nadregionálních cyklotras v česko-německém Krušnohoří“. Díky projektu Cíl 3 „Cykloregion Krušné hory – propojení nadregionálních cyklotras v česko-německém Krušnohoří“ vznikl nový cykloregion propojující „Krušnohorskou magistrálu“ se sousledně běžící cyklotrasou na německé straně hranice.

Je jí jedna z nejvýznamnějších dálkových cyklotras v Německu protínající několik horských oblastí a nesoucí příznačný název Saská středohoří – „Sächsische Mittelgebirge I-6“. Krušnohorská magistrála s délkou 136,5 km je na české straně nejdůležitější dálkovou cyklistickou linií podél česko-německé hranice. Některé úseky však cyklistům nevyhovovaly zejména z pohledu možného střetu cyklistů s automobily anebo kvůli špatnému technickému stavu.
V roce 2011 tak vznikla idea zlepšit tuto nádhernou hřebenovou cyklotrasu a přiblížit její zákoutí.  Nový příhraniční cykloregion tvoří síť téměř 600 kilometrů okružních cyklotras, spojených novými propojkami. Propojky jsou lehce rozpoznatelné podle cedulek, na kterých je z jedné poloviny umístěno pod číslem 23 známé označení Krušnohorské magistrály a z druhé pak logo oranžového cyklisty, které představuje saskou cyklotrasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…