Inovace v oblasti životního prostředí podpoří program LIFE. Ministerstvo žadatelům finančně přispěje

05.07.2015 19:03

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výzvu k předkládání žádostí o národní kofinancování tradičních projektů na ochranu přírody i ekoinovace. Ty budou ještě letos předloženy do evropské výzvy, kterou Evropská komise zveřejnila 1. června.

Inovace v oblasti životního prostředí podpoří program LIFE. Ministerstvo žadatelům finančně přispěje
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Komunitárním programem LIFE se Evropská komise zaměřuje na širokou škálu aktivit v oblasti ochrany životního prostředí. „Je nejen nástrojem podporujícím ochranu přírody, ale lze z něj financovat i aktivity související s průmyslovou výrobou, energetikou, klimatem nebo zemědělstvím. Soustředí se na inovace v oblasti životního prostředí a klimatu a jeho přidanou hodnotou pro žadatele jsou příležitosti, kontakty a dopad na celkový rozvoj a prestiž realizující instituce,“ vysvětluje ředitel odboru finančních a dobrovolných nástrojů Tomáš Kažmierski, do jehož působnosti spadá i národní kontaktní místo pro program LIFE v ČR.

Program LIFE poskytuje až 75% kofinancování na ochranu prioritních druhů a stanovišť v rámci sítě NATURA 2000 a 60% spolufinancování na pilotní testování ekoinovativních technologií a postupů v ochraně životního prostředí a na osvětové informační kampaně.

České žadatele navíc v realizaci projektů podpoří i Ministerstvo životního prostředí. Nejvyšší míra podpory činí maximálně 15 % z celkových způsobilých nákladů projektu, částka však nesmí překročit 10 mil. Kč na jeden projekt. Konečný termín pro podání žádostí je 2. srpna 2015 do 17 hodin na podatelnu Ministerstva životního prostředí. Více informací k výzvě najdete na na tomto odkazu .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…