Inovační centrum Ústeckého kraje oslavilo první narozeniny FestUpem

20.11.2016 14:45

Na 400 spokojených účastníků, víc než 20 firem z řad úspěšných start-upů i zavedených globálních firem a zástupci zvučných jmen společností jako Google, Microsoft či Airbnb - to je stručná charakteristika festivalu start-upů s názvem FestUp.

Inovační centrum Ústeckého kraje oslavilo první narozeniny FestUpem
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Vůbec první akci podobného druhu v regionu uspořádalo na půdě univerzity Inovační centrum Ústeckého kraje spolu s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně za podpory Ústeckého kraje a Krajské hospodářské komory ÚK. Inovační centrum, které v listopadu oslavilo rok od svého založení, se přitom může pochlubit i dalšími prospěšnými aktivitami.

Festival začínajících podnikatelů, „mladých“ úspěšných start-upů, přinesl pro návštěvníky především z řad studentů ústecké univerzity plno inspirace - příběhy úspěchů i karambolů. Poradil, jak přetavit nápad v reálný podnikatelský záměr a start vlastní firmy. A to vše nejen formou přednášek, ale též kreativními dílnami, soutěžemi či prezentací a ochutnávkou výrobků tzv. food start-upů, které zajistily občerstvení. Vedle zvučných jmen velkých firem, jako Google, Microsoft, Česká spořitelna či Nadace Vodafone a Vodafone Nápad roku, se studentům představila také především scéna úspěšných regionálních start-upů (Event-Blender, Liftago, Virtualizace V&V, Retrobox).

01
Na festivalu se představila řada regionálních podnikatelů

02

03
 

04
Přednášku poslouchala zaplněná aula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …