Inovační centrum oficiálně zahájilo činnost

07.06.2015 13:10

Vhodné podmínky pro inovační podnikaní nebo podpora výzkumu a vývoje na území Středočeského kraje.

Inovační centrum oficiálně zahájilo činnost
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Takové jsou hlavní cíle nově založeného spolku Středočeské inovační centrum (SIC), jehož vznik stvrdili podpisem hlavní představitelé zakládajících organizací v čele s hejtmanem Středočeského kraje Milošem Peterou (ČSSD).

„Vzorem pro založení SIC nám byla špičková zahraniční pracoviště, která úspěšně propojují aktivity mezi akademickými, výzkumnými a průmyslovými institucemi. Jsem rád, že se nám tímto krokem také podařilo naplnit jednu z hlavních částí krajské inovační strategie. Věřím, že díky projektu SIC dojde k podpoře ekonomiky kraje skrze nově založené podniky a k následnému vytvoření nových kvalifikovaných pracovních míst,“ prohlásil během podpisu zakládajících listin hejtman Miloš Petera.

V rámci zakladatelského jednání SIC byly schváleny stanovy organizace a navrženi zástupci představenstva a dozorčí rady z řad akademiků a zástupců krajské samosprávy. Dalšími zakládajícími partnery jsou Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i., Astronomický ústav AV ČR, v. v. i. a Výzkumný ústav geodetický, topografický a kartografický, v. v. i. Partnerské instituce jsou v orgánech spolku vždy zastoupeny nejvyššími představiteli. Provoz centra včetně nákladů na připravované inovační projekty bude platit dominantně kraj, na rok 2015 to bude částka zhruba 13 milionů korun. „Část aktivit by pak mohl hradit Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání,“ doplnil hejtman Petera.

„Pracovní tým, který dovedl projekt až k dnešnímu podpisu, má za sebou velký kus práce. Ještě více úkolů je však před námi. Podle předpokladů a nastaveného harmonogramu dalších procesů by SIC začal reálně vyvíjet intenzivní pracovní aktivitu od letošního srpna. Jedním z prvních kroků by mělo být otevření výzvy v rámci spuštění programu Středočeské inovační vouchery. Součástí strategie je také užší spolupráce s pražským ČVUT a Univerzitou Karlovou,“ konstatoval náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD).

SIC bude sídlit v Dolních Břežanech v moderních kancelářských prostorách Pivovarského domu. Tuto lokalitu si kraj vyhlédl pro koncentraci špičkových vědeckých pracovišť, jako jsou laserové centrum HiLASE a superlaser ELI Beamlines přímo v Břežanech nebo biomedicínské centrum BIOCEV v nedalekém Vestci. V sousedních Zlatníkách také na počátku roku otevřeli inovační centrum InnoCrystal, zaměřené na rozvoj biotechnologických projektů s mezinárodním potenciálem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…