Inovační partnerství? Technologická agentura ČR uspořádala první předběžnou tržní konzultaci

16.06.2017 7:34

Dne 31.5.2017 se konal v sídle Technologické agentury ČR (TA ČR) seminář o inovačním partnerství a první předběžná tržní konzultace pro projekt, jež bude tímto novým typem řízení o inovačním partnerství realizován.

Inovační partnerství? Technologická agentura ČR uspořádala první předběžnou tržní konzultaci
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Inovační partnerství je pro zadavatele v rámci Evropské unie novinkou upravenou směrnicí 2014/24/EU ze dne 26. února 2014 o zadávání veřejných zakázek v České republice implementovanou zák. č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. TA ČR bude řízení o inovačním partnerství aplikovat v rámci programu BETA2, který je zaměřen na zadávání veřejných zakázek na služby v oblasti aplikovaného výzkumu a inovací pro potřeby státní správy.

Prvním vybraným projektem je společný projekt Ministerstva vnitra a Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního č. TITXMV702 s názvem „Metodika a technologie pro tvorbu odborných tezaurů a slovníků pro potřeby rozvoje národní infrastruktury pro prostorové informace“. Hlavní cíl projektu bude zaměřený na vytvoření softwaru a související certifikované metodiky pro tvorbu, správu a využívání propojitelných odborných tezaurů a slovníků z oblasti rozvoje národní infrastruktury pro prostorové informace s vazbou na existující nadnárodní tematické tezaury, s možností využití v dalších oblastech činnosti veřejné správy.

foto1 edited

Akce se účastnilo celkem 33 zástupců dodavatelů, rezortů a odborné veřejnosti. V rámci konzultace došlo u projektu TITXMV702 při odborné diskuzi k potvrzení realizovatelnosti tohoto projektu, porozumění si v cílech a k úpravě definice kvalifikačních kritérií za účelem umožnění účasti v řízení širšímu okruhu dodavatelů.

Seminář a konzultaci vedl: Pavel Slípek

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…