Inovačního oskara 2015 získal původem garážový start-up z Kopřivnice

11.11.2015 20:01

Letošního inovačního oskara v kategorii malý a střední podnik získala společnost LumiTRIX s.r.o. s ojedinělým video-mappingovým projektorem pro venkovní použití, který je díky svému technickému, softwarovému i designovému řešení unikátem na světe.

Inovačního oskara 2015 získal původem garážový start-up z Kopřivnice
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Firma LumiTRIX vznikla v roce 2012 původně v garáži rodinného domku. Parta kamarádů se podílela na vánoční video-mappingové akci a hledala projektor pro venkovní použití. Ten ale nenalezla, a tak padlo rozhodnutí zkonstruovat si projektor vlastní. Nyní tým mladých odborníků sbírá jedno ocenění za druhým, a to nejen v rámci Moravskoslezského kraje, ale i celé České republiky. Rok 2015 je pro mladou kopřivnickou firmu velice úspěšný, o čemž svědčí i nedáno získané ocenění v rámci soutěž Vodafone Nápad roku nebo 1. místo v soutěži Best Business Kopřivnice, v kategorii Firma 1 – 100 zaměstnanců.

V soutěži Inovační firma Moravskoslezského kraje získala společnost LumiTrix s.r.o. to nejvyšší ocenění. (Jakub Kletenský, jednatel, gsm 603930404, jakub.kletensky@lumitrix.eu).

Druhé místo v kategorii malý a střední podnik získala společnost Borcad cz s,r,o., a to za unikátní konstrukci sedadla „GENIO“, které nabízí daleko vyšší komfort i pro cestující v regionální dopravě (Tomáš Boruta, Sales Manager, gsm 736 628 205, tboruta@borcad.cz).

Na třetí příčce se v kategorii malý a střední podnik umístila společnost ELVAC a.s., a to za inovativní kartu, která zastává soustu nezbytných funkcí v energetice včetně řízení a ochrany. Díky této inovativní kartě se dají změřit proudy napětí a vyhodnocovat veškeré poruchy na vysokonapěťových vedeních. (Martin Šalplachta, finanční ředitel, gsm 724 913 421, martin.salplachta@elvac.eu).

Do letošního ročníku soutěže Inovační firma Moravskoslezského kraje 2015 se přihlásilo celkem 20 projektů, 19 z kategorie malý a střední podnik.  Zvláštní ocenění putovalo do společnosti Materiálový a metalurgický výzkum, a to Cena za kontinuální rozvoj výzkumných aktivit v oblasti technologií vývoje nových materiálů a jejich zpracování.

I letos se do losování mohla zapojit veřejnost a zavolit si tak „svou“ inovační firmu. Vítězem v této kategorii se stala společnost Borcad cz s.r.o. 

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo 11. listopadu v podvečerních hodinách v prostorách Nová Karolina Park. Ocenění předával náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Martin Sikora a ředitelka pořádající Agentury pro regionální rozvoj, a.s. Petra Chovanioková. „Díky této soutěži poznáváme stále nové firmy, a i přesto, že se do třetího ročníku soutěže přihlásilo „jen“ 20 projektů, kvalita projektů rozhodně neklesá. Pořád zjišťujeme, že v našem kraji je řada inovačních firem s originálními a světovými produkty“, dodala k soutěži ředitelka ARR Petra Chovanioková.

„Třetí ročník soutěže přinesl další změnu, a tou byla možnost nominace firem. Obchodní partneři, přátelé či známi mohli sami nominovat firmu, kterou dobře znají a považují ji za inovativní. Již teď mohu potvrdit, že i čtvrtý ročník soutěže bude něčím ojedinělý, dodal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Martin Sikora. 

Kompletní seznam všech přihlášených firem je k dispozici na webových stránkách http://inovacnifirma.rismsk.cz/, tamtéž také budou k nahlédnutí profily pěti nejúspěšnějších firem třetího ročníku soutěže Inovační firma Moravskoslezského kraje 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…