Institut plánování a rozvoje: Smíchovská náplavka - místo parkoviště promenádou

19.01.2016 14:40

Parkoviště a objízdná trasa stojících kolon na Hořejším nábřeží. Právě tak doteď mohli obyvatelé a návštěvníci Prahy znát smíchovskou náplavku. Institut plánování a rozvoje (IPR) ve spolupráci se správcem nábřeží Trade Center Praha (TCP) a odborem dopravy MČ Praha 5 provedli změnu značení. Nové dopravní řešení uvolní náplavku.

Institut plánování a rozvoje: Smíchovská náplavka - místo parkoviště promenádou
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

„Návštěvníci tady doteď trpěli, protože se museli proplétat mezi více jak stovkou parkujících aut. Zdejší náplavka je přitom krásná a Pražané si ji můžou oblíbit podobně jako tu protější na Rašínově nábřeží,“ uvádí ředitel IPR Petr Hlaváček. „Po loňském spojení přívozem s protějším břehem děláme další krok pro oživení Smíchova. Vše přitom vychází z Koncepce pražských břehů,“ dodává Hlaváček.

Místo parkoviště tak na náplavce vzniká unikátní prostor, který se bude využívat pro společenské akce nebo jen příjemné posezení a procházky u vody. Konec parkování a pololegálního objíždění kolon podporuje i městská část Praha 5, která se navíc obává, že tlak na parkování na náplavce by postupně zesílilo i plánované zavedení parkovacích zón.

Správce nábřeží ve spolupráci s orgány města připravuje oživení prostoru náplavky a to jak v rámci programu aktivace míst, tak realizací úprav podmínek využití jednotlivých kobek na Hořejším nábřeží. Při přípravě a realizaci opatření vycházelo město z Koncepce pražských břehů schválené v roce 2014. Tento dokument zajišťuje koncepční přístup hlavního města k Vltavě a definuje prostor řeky jako významné veřejné prostranství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…