InterSystems vytvoří zdravotnický systém pro největší region ve Finsku

29.07.2013 14:34

InterSystems, Elisa a Mawell Care propojí znalosti místních poměrů a celosvětově osvědčený zdravotnický informační systém TrakCare.

InterSystems vytvoří zdravotnický systém pro největší region ve Finsku
Foto: InterSystems
Popisek: InterSystems

Česká republika, Praha 29. července 2013 – Společnost InterSystems, světový lídr v softwaru pro propojené zdravotnictví, oznámila, že se dohodla na spolupráci s finskými partnery a společně se hodlají účastnit nejrozsáhlejšího veřejného programu pro eHealth ve Finsku. Finský program Apotti je největším projektem na modernizaci, integraci a zefektivnění zdravotnických a sociálních informačních systémů ve zdravotnickém regionu Helsinky. Region Helsinky je největším zdravotnickým regionem ve Finsku a péči pro 1,5 milionu obyvatel zde zajišťuje úřad zastupující 24 obcí, který spravuje 21 nemocnic a nemocniční oblasti Helsinky a Uusimaa.

Společnost InterSystems věří, že v koalici se svými finskými partnery, jimiž jsou firmy Elisa, Malwell Care a jeden další partner působící v oblasti sociálních služeb, dokáže pro program Apotti vytvořit nejkvalitnější celkové řešení poskytující veškeré potřebné funkce. Navrhovaný software je založen na internetovém unifikovaném zdravotnickém informačním systému InterSystems TrakCare® a na strategické platformě pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare®, která umožňuje výměnu informací a zpracovávání aktivních analýz. Kombinace těchto produktů zajistí obyvatelům lepší, bezpečnou a integrovanou péči, kdykoli a kdekoli ji budou potřebovat, protože díky nim budou mít zdravotničtí profesionálové okamžitý přístup ke kompletní zdravotnické dokumentaci pacienta odkudkoli a prostřednictvím libovolného přístroje. Celé řešení je pojato modulárně a lze ho snadno propojit se staršími aplikacemi a daty či přidat nové funkce, pokud je potřeba.

Koalice InterSystems s finskými partnery má bohaté zkušenosti se zaváděním osvědčeného softwaru do oblasti sociálních a zdravotních služeb ve Finsku. Společnost InterSystems od založení své finské pobočky roku 1995 poskytuje klíčové zdravotnické softwarové technologie pomocí svých produktů Caché a Ensemble, které fungují ve 13 z celkových 18 nemocničních oblastí a ve více než 80 % laboratoří.

 

„Společnost Mawell Care obstarává nepřetržitou zdravotnickou pohotovost pro celý region Helsinek, zajišťuje služby pro seniory v Tampere a spravuje portál pro občany v Oulu. Celkově Mawell Care vyřizuje kolem milionu požadavků na zdravotní a sociální služby ročně,“ říká výkonný ředitel Mawell Care Timo Koistinen.

 

„Program pro eHealth Apotti je jedním z nejambicióznějších projektů na světě a společnost InterSystems ho vnímá jako strategický závazek vůči finskému zdravotnictví. I když jsme ve Finsku známi především svými technologiemi, společnost InterSystems je celosvětovým lídrem v úspěšném vytváření náročných programů pro eHealth, jako je například nemocniční program pro 4 miliony obyvatel ve Skotsku, program pro primární péči v Chile, který slouží 8 milionům obyvatel, program pro pečovatelské služby pro 5 milionů obyvatel v Austrálii a regionální systémy elektronické zdravotní dokumentace v USA, které jsou určeny 65 milionům obyvatel,“ říká Paul Grabscheid, viceprezident InterSystems pro strategické plánování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…