International Solidarity Movement: Prahou prochází Švéd na cestě do Palestiny

13.10.2017 8:10

V Praze se krátce zastaví 24letý Švéd Benjamin Ladraa, který jde od 8. srpna 2017 pěšky ze švédského Göteborgu do Palestiny.

International Solidarity Movement: Prahou prochází Švéd na cestě do Palestiny
Foto: ism-czech.org
Popisek: International Solidarity Movement - logo

V roce 100. výročí Balfourovy deklarace, 70. výročí rozdělení Palestiny a 50. výročí od začátku okupace zbylých palestinských území chce svým plánovaným téměř pět tisíc kilometrů dlouhým pochodem poukázat na neutěšenou situaci Palestinců, kterou přináší izraelská okupace.

S palestinskou vlajkou vysoce nad hlavou a s kufíjí jako symbolem palestinské nezávislosti kolem krku vysvětluje Ladraa po necelé tisícovce kilometrů, které urazil z Göteborgu do Prahy, že jeho rozhodnutí pramení z vlastní zkušenosti, kdy byl osobně svědkem opakovaného brutálního zacházení izraelských vojáků s palestinskými civilisty. „Považuji za nezbytné upozornit na toto apartheidní násilí a vyjádřit solidaritu okupovaným Palestincům alespoň nějakou formou,“ říká Ladraa.

Cesta Benjamina Ladry začala ve Švédsku a z Prahy hodlá pokračovat do Rakouska, poté přes balkánské země do Turecka a přes Kypr do Palestiny. Na přípravu a cestu samotnou, kterou si financuje sám a s pomocí drobných přispěvatelů, si vyhradil jeden rok.

Video na podporu Benjamina ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…