Investiční zlato nově i na České poště

13.10.2013 19:05

Od dnešního dne zahájila Česká pošta ve spolupráci s firmou VSDK, a.s., pilotní prodej zlatých slitků na 15 vybraných pobočkách. Ve speciálních pouzdrech je na výběr investiční zlato v menší gramáži, především od švýcarského výrobce Argor-Heraeus.

Investiční zlato nově i na České poště
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Zlaté investiční slitky jsou z ryzího, tj. 24 karátového zlata, zákazník si může vybírat ze čtyř hmotností. V pilotním prodeji se tak ověří zájem o zlaté slitky o váze 0,5g, 1g ,2g a 5g. Součástí zlatého investičního slitku je i certifikát pravosti. Společně s ním je zlatý slitek zataven v transparentním plastovém pouzdře velikosti kreditní karty.

Cena zlatých investičních slitků se mění na České poště každý týden. Je to dáno cenou zlata, která se odvíjí podle nabídky a poptávky po zlatě na světových burzách. Ceny tak bude Česká pošta upravovat každé pondělí. Dojde-li k nečekaným výkyvům cen zlata na burze (LBMA v Londýně), může Česká pošta ceny upravit aktuálně. Investiční zlato představuje způsob ukládání peněz sloužících pro dlouhodobé investice a je osvobozeno od DPH.

Česká pošta garantuje zpětný odkup slitků, pouze však těch, které byly zakoupeny na jejích pobočkách. Slitek bude odkoupen za výkupní cenu, která bude v daný den aktuální. Pro výkup však musí být slitek, certifikát a plastové pouzdro neporušené.

Ceník je dostupný na pobočkách České pošty, kde funguje pilotní prodej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…