Ipsos: Volby by vyhrálo ANO následované koalicí Pirátů a hnutí STAN, třetí by skončila koalice SPOLU

12.02.2021 21:14

Pokud by se v lednu 2021 konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrálo by je hnutí ANO s výsledkem 27,2 %. Na druhém místě by skončila koalice Pirátů a hnutí STAN, na třetím pak koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL). Do sněmovny by se rovněž dostalo hnutí SPD se ziskem 8,4 %, dále KSČM (6 %) a ČSSD (5,8 %).

Ipsos: Volby by vyhrálo ANO následované koalicí Pirátů a hnutí STAN, třetí by skončila koalice SPOLU
Foto: Ipsos
Popisek: Ipsos

Koalice Piráti a STAN dosahuje největšího potenciálu (tedy pokud by ji volili všichni voliči, kteří ji alespoň zvažuji) s výsledkem 42,6 %. Na druhém místě jsou pak s téměř totožným výsledkem hnutí ANO a koalice SPOLU, které v současné chvíli zvažuje volit 36 % voličů.

Volební účast by dosáhla 64 % právoplatných voličů.

Metoda a sběr dat:

Výzkum byl realizován na reprezentativním vzorku populace ČR starší 18 let, použit byl kvótní výběr respondentů podle pohlaví, věku, vzdělání, kraje a velikosti sídla. Celkem se ho zúčastnilo 1018 respondentů. Výzkum byl realizován pomocí Ipsos online panelu Populace.cz, probíhal v termínu 15.1. – 19.1. 2021. Sběr dat se řídí etickými a metodickými pravidly profesních organizací SIMAR a
ESOMAR.

Výzkum byl realizován pro koalici SPOLU.

Zpracování dat:

Při finálním vážení dat byly rovněž použity následující proměnné: ekonomický status (typ povolání respondenta), čistý osobní příjem.

Statistická odchylka je v rozmezí +-1,5 p.b. u malých stran až +- 3 p.b. u velkých stran.

Volební model pak ve svém výpočtu pracuje s pravděpodobností účasti ve volbách, pravděpodobností volby strany a volebním chování v minulých volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…