Iráčané, kteří odmítli azyl v ČR, o něj opět požádali

16.04.2016 20:31

Ve čtvrtek, tj. 14. dubna, skupina 16 Iráčanů přesídlených do ČR v rámci projektu organizovaného Nadačním fondem Generace 21 požádala o ukončení statusu azylanta.

Iráčané, kteří odmítli azyl v ČR, o něj opět požádali
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Všechny osoby byly za přítomnosti tlumočníka informovány o právních následcích svého rozhodnutí, přesto se azylu dobrovolně vzdaly. Také byly řádně poučeny o tom, že nesmějí ilegálně překročit hranice jiného členského státu EU a výjezdní příkaz slouží k opuštění celé EU. Poučení, které dáváme do přílohy této zprávy, podepsaly v arabském a českém jazyce. Dnes skupina Iráčanů znovu požádala v České republice o mezinárodní ochranu. „Všichni Iráčané byli včera řádně poučeni o tom, co to znamená vzdát se azylu, přesto to udělali. Česká republika nebude hřiště pro hraní azylové rulety,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Ministerstvo vnitra v rámci příslušného správního řízení o opakované žádosti opětovně zkoumá, zda existují důvody pro udělení mezinárodní ochrany nebo nikoliv. Každá osoba, která na našem území požádá o mezinárodní ochranu je umístěna do přijímacího střediska v Zastávce u Brna, kde jsou učiněny prvotní úkony.

Vzhledem k tomu, že se jedná o správní řízení mezi Ministerstvem vnitra a jednotlivými osobami, nemůžeme poskytnout více informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…