Izraelské inovace ve veřejné sféře – možná inspirace pro Českou republiku

06.03.2016 22:20

Vědecká diplomatka v Izraeli Delana Mikolášová navštívila na začátku února v Tel Avivu mezinárodní konferenci k technologickým inovacím iNNOVEX 2016.

Izraelské inovace ve veřejné sféře – možná inspirace pro Českou republiku
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Její součástí byl doprovodný veletrh a soutěž izraelských hi-tech start-upů „iNNOVEX Disrupt“. Mezi účastníky akce nechyběli viceprezidenti R&D týmů Microsoftu, IBM, Hewlett Packard Software nebo globální cloudové platformy Googlu.

Delana Mikolášová se v rámci konference setkala s vedoucím mezinárodního inovačního týmu Hewlett Packard Software Achim Gvirtsmanem. Gvirtsman se zaměřuje na rozvoj inovativního potenciálu nejen uvnitř firmy, ale také v širším smyslu uvnitř celé společnosti. Intenzivně spolupracuje s radnicí v Tel Avivu na projektu podpory rozvoje inovativního potenciálu jejich zaměstnanců, jehož výsledkem jsou konkrétní návrhy, jak zlepšit kvalitu života obyvatel města.

Delana Mikolášová se následně setkala s ředitelkou inovačního oddělení telavivské radnice Rinat Guy. Guy vede tým 32 inovativních mentorů, kteří jsou zároveň zaměstnanci různých oddělení radnice, a cíleně je vede k formulování a rozvoji jejich vlastních inovativních nápadů. Projekt podporuje kromě společnosti Hewlett Packard Software například i izraelská pobočka firmy Deloitte.

Telavivská radnice zahájila tento pilotní projekt před dvěma lety, zájem o něj se mezi zaměstnanci radnice podle Rinat Guy neustále zvyšuje. Prvním realizovaným projektovým záměrem byl vývoj mobilní aplikace pro autistické děti, která jim usnadňuje každodenní cestu do školy. V dubnu 2016 se Rinat Guy chystá realizovat další inovativní projekt nazvaný „Radnice na kolech“, jehož cílem je zajistit větší dostupnost služeb magistrátu občanům v různých částech města. Tento projekt uspěl mezi více než 100 projekty, které v rámci interní soutěže předkládali zaměstnanci radnice, a je tedy výsledkem úspěšného inovativního mentoringu a práce s lidskými zdroji.

Rinat Guy již spolupracuje s magistráty v Berlíně, Barceloně, Kolíně nad Rýnem či Mnichově. Partnery projektů telavivské radnice jsou i univerzity. Rinat Guy a Achi Gvirtsham mají zájem tento úspěšný inovativní model uplatnit také v České republice. Ve spolupráci s vědeckou diplomatkou Delanou Mikolášovou věří, že podobná iniciativa by mohla zaujmout některé magistráty měst v České republice či vybrané univerzity. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…