JE Temelín: Dětský den myslivosti ve Zbudově ozdobili draví ptáci

09.06.2019 10:49

Dopoledne plné her, zábavy i poučení, tematicky zaměřené na přírodu, připravili v sobotu 8. června pro děti z celého okolí myslivci ve Zbudově, jedné z místních částí Dívčic na Českobudějovicku.

JE Temelín: Dětský den myslivosti ve Zbudově ozdobili draví ptáci
Foto: ČEZ
Popisek: Jaderná elektrárna Temelín

A jejich Dětský den myslivosti, jehož partnerem byla jako už tradičně Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, měl obrovský úspěch.

„Dětský den uspořádali naši myslivci pošesté v řadě a znovu se potvrdilo, že jde o atraktivní akci, kterou hojně navštěvují nejen místní, ale i obyvatelé sousedních obcí. Dobrá spolupráce obce s myslivci a temelínskou elektrárnou, v tomto případě v rámci programu Oranžového roku, pokračuje a přináší své ovoce,“ konstatoval starosta Dívčic Miroslav Stulík.

V malém přírodním areálu s klubovnou, venkovním posezením a rybníkem na okraji Zbudova děti střílely ze vzduchovek, poznávaly stromy, zvěř a ryby. Kdo chtěl, rybařil. Do celé řady aktivit se spolu s dětmi zapojovali i rodiče. Velmi přitažlivou činností bylo například opékání buřtů na bezpečném zděném ohništi. Příjemnou dopolední atmosféru ve Zbudově pak dokonale podtrhlo skvělé počasí. Celkový počet návštěvníků, tedy dětí i dospělých, se pohyboval okolo dvou stovek.

„Zájem veřejnosti nás těší, ale i motivuje k další práci, jejímž cílem je mimo jiné přiblížit místním obyvatelům, v prvé řadě pak těm nejmenším, přírodu, v níž žijí,“ uvedl v této souvislosti předseda Mysliveckého spolku Blata Dívčice Pavel Ježek a připomněl, že na venkov se v posledních letech přistěhovalo hodně mladých rodin z měst a jejich povědomí o myslivosti je minimální nebo téměř žádné. Osvěta v této oblasti je tedy potřebnější, než kdy jindy.

„Myslivci jsou často chápáni chybně jen jako lovci se zbraní v ruce, kteří střílejí po všem, co se pohne. My se proto snažíme znovu a znovu ukazovat, že hlavním obsahem naší činnosti je především péče o přírodu a v ní žijící zvěř,“ zdůraznil Ježek.

Vrcholem programu, který uchvátil všechny účastníky zbudovského dne myslivosti bez ohledu na věk i pohlaví, byly ukázky práce s dravými ptáky a jejich technikou lovu, doplněné odborným výkladem známého sokolníka Miloslava Vondrušky ze Zborova u Ledenic. K vidění byla například sova pálená, výr velký či vzácná káně bělochvostá s rozpětím křídel přesahujícím i jeden a půl metru. Dospělí zájemci si mohli také vyzkoušet přistání výra velkého na vlastní ruce, což mnozí využili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…