Jak se rozvíjí regenerativní medicína a bioinformatika? Mezinárodní konferenci pořádá Moravskoslezský kraj

18.05.2016 19:21

Už zítra se uskuteční mezinárodní konference Brokerage Event zaměřená na regenerativní medicínu a bioinformatiku. Špičky světového formátu z oblasti regenerativní medicíny a zpracování dat odprezentují své dlouholeté zkušenosti v Domě Kultury Akord v Ostravě-Zábřehu 19. května od 8:30 do 16:30 hod.

Jak se rozvíjí regenerativní medicína a bioinformatika? Mezinárodní konferenci pořádá Moravskoslezský kraj
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Chybět nebudou ani domácí odborníci, prezentovat budou zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, VŠB – TUO nebo Regionální Centra pokročilých technologií a materiálů Univerzity Palackého v Olomouci.

„Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost navázat novou spolupráci a rozvinout své vývojové a obchodní aktivity v oblasti biotechnologií,“ říká Petra Chovanioková, ředitelka pořádající Agentury pro regionální rozvoj.

„Regenerativní medicína i bioinformatika, která se zabývá metodami pro shromažďování, analýzu a vizualizaci rozsáhlých souborů biologických, laboratorních a lékařských dat, jsou relativně novými vědními disciplínami s obrovským potenciálem pro uplatnění do budoucna. Je dobře, že se náš kraj začíná orientovat i na tato vysoce specializovaná odvětví. O tom, že je náš výzkum v těchto oblastech srovnatelný se zahraničními špičkami svědčí i fakt, že na konferenci do Ostravy přijedou opravdu top vědci z těchto oborů,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje, Miroslav Novák.

Jedním z partnerů a rovněž prezentujících jsou i zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, která byla se svým projektem buněčné terapie, jenž prostřednictvím kmenových buněk pomáhá diabeticky nemocným pacientům, oceněna 2. místem v krajské soutěži Inovační firma Moravskoslezského kraje 2014.

Pořadateli Brokerage Event 2016 jsou Moravskoslezský kraj prostřednictvím své Agentury pro regionální rozvoj (ARR), Fakultní nemocnice Ostrava a ING corporation, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …