Jak šmakuje Moravskoslezsko

03.08.2017 17:13

Karlova Studánka tuto sobotu ožije sedmým ročníkem známého gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Akce nabídne návštěvníkům kulinářské speciality, regionální potraviny, kuchařskou a barmanskou show, hudební a taneční vystoupení, program pro děti a řadu soutěží. Festival odstartuje před lázeňským domem Libuše v 9:00 hodin.

Jak šmakuje Moravskoslezsko
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Letos jsme se rozhodli uspořádat festival v atraktivní turistické oblasti našeho kraje, kde si lidé mohou vychutnat v krásném prostředí den plný dobrého a kvalitního jídla, užít si spoustu zábavy a zjistit, co je v Moravskoslezském kraji zajímavého, a kam by se mohli vypravit,“ říká Jan Krkoška, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj. „Pro zájemce, kteří chtějí na gastrofestival dojet z Ostravy a okolí bude vypraven Kulinářský expres, který vyjede v 7:10 hodin ráno z Hlavního nádraží v Ostravě a přiveze je do Vrbna pod Pradědem, odkud se na akci dopraví připravenými autobusy. Stejně tak bude zajištěna i zpáteční cesta do Ostravy,“ dodává náměstek Jan Krkoška.

Na hlavním pódiu se bude odehrávat kuchařská show, kde předvede své umění šéfkuchař Miroslava Kalina, známý jako porotce z MasterChefa. Vařit bude krajové speciality podle originálních receptů úspěšných kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko. Spoustu originálních drinků zase nabídne barmanská show. Nebude chybět dětská zóna, kde si děti mohou užít soutěže i hry nebo se svézt na poníkovi. Zajímavá místa v Moravskoslezském kraji a tipy na výlety představí prezentace zástupců šesti turistických oblastí regionu, o atraktivní doprovod se postará cimbálová muzika nebo skupina DESMOD. Zájemci mohou také ochutnat u stánků regionální potraviny.

„Ochutnávka zdravých regionálních potravin prezentuje výrobky, které letos zaujaly porotu v soutěži Regionální potravina. Nejenže jsou vyrobeny na území našeho regionu, ale mají také převažující obsah místních surovin a jsou pro spotřebitele jednoznačnou zárukou kvality. Potraviny z domácích surovin, a pochopitelně i jejich producenty, jimiž jsou malí a střední výrobci v kraji, mají naši plnou podporu. Věřím, že jejich počet bude postupně narůstat, protože zákazníci se budou stále více zajímat o to, co jedí a zaměřovat se na zdravé potraviny,“ vysvětlila Jarmila Uvírová, náměstkyně hejtmana MSK pro životní prostředí a zemědělství.

Samotný gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko má letos kromě zábavy také charitativní rozměr. „Ve spolupráci se spolkem Madleine jsme se rozhodli, že akce, které se účastní řada lidí, může pomoci dobré věci. V průběhu konání gastrofestivalu tak mohou lidé přispět do veřejné sbírky, jejíž výtěžek je určen pro sedmnáctiletého Dominika z Železné ve Vrbně pod Pradědem, který bojuje s komplikovaným zdravotním postižením a je odkázán na pomoc okolí. Dominikova rodina chce prostředky využít pro bezbariérovou úpravu koupelny,“ doplnil náměstek Jan Krkoška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…