Jan Kunovský představí „Nebezpečné známosti“

03.03.2015 18:14

Po celý měsíc březen bude Galerie Vinohradská 12 v Českém rozhlase patřit akademickému malíři Janu Kunovskému. Výstava s titulem „Nebezpečné známosti“ navazuje na jeho dlouholetou inspiraci baletem a divadlem. Jako host expozice se představí umělecká maskérka Nevena Thielová.

Jan Kunovský představí „Nebezpečné známosti“
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Galerie Vinohradská 12 je místem, kde se mají lidé setkávat a poznávat nejen historii rozhlasového vysílání. Galerie otevírá veřejnosti Český rozhlas a pomáhá mu v tomto smyslu dobře plnit jeho veřejnoprávní poslání,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Akademický malíř Kunovský měl možnost sledovat známou baletku Terezu Podařilovou při práci na roli markýzy de Merteuil v inscenaci Národního divadla „Valmont“. Kreslil přímo na scéně, při zkouškách na tanečním sále, ale i ve svém ateliéru.

„Přijměte pozvání do společnosti komorních kreseb a obrázků. Vstupte do společnosti malířových Nebezpečných známostí, do společnosti, které vládne žena. Ta, pro niž je potěšení z intrik základem umění žít. Pozvání již přijala markýza de Merteuil a večírek ozdobí také vystavené šperky Neveny Thielové,“ uvedl Kunovský v pozvánce k výstavě.

Nevena Thielová je umělecká maskérka, která s Janem Kunovským spolupracovala na řadě projektů. Nechává se při své tvorbě hodně inspirovat přírodou. „Šperky vlastně nejsou moje práce, já jen odkryji jejich krásu. Vybírám mušle, které mě inspirují a pouze je oživím a malým detailem doplním,“ dodává Thielová.

Výstava bude v Galerii Vinohradská instalována od pondělí 2. března do pátku 27. března 2015. Setkání s umělci se uskuteční ve čtvrtek 19. března od 17.00 hodin v Galerii Vinohradská 12.

Další informace o Galerii Vinohradská 12 je možné najít na webových stránkách www.rozhlas.cz/informace/galerie. Otevřeno pro veřejnost je každý čtvrtek od 10 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…