Jan Urbach: Syn viceprezidenta Bidena se podílí na korupci na Ukrajině

12.12.2015 9:46

Americký list The New York Times ve středu uveřejnil skandální informaci o viceprezidentovi USA Joe Bidenovi. Podle informace listu je Biden zapleten do korupčních schémat ukrajinských společností a prosazuje finanční zájmy své rodiny.

Jan Urbach: Syn viceprezidenta Bidena se podílí na korupci na Ukrajině
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

„Důvěra k antikorupčním výzvám Bidena byla podkopána styky jeho syna Huntera Bidena s jednou z největších plynových společností Burisma Holdings a jejím majitelem Nikolajem Zločevským", píše list. Podle informace The New York Times se stal „lobbista Washingtonu" 45letý Hunter Biden členem řídící rady Burisma v dubnu 2014, kdy britští úředníci zablokovali v Londýně bankovní konta na 23 milionů USD, která patřila Zločevskému. Důvodem k blokování bylo vyšetřování případu praní špinavých peněz. „Avšak poté, co ukrajinští prokurátoři odmítli poskytnout dokumenty nezbytné pro vyšetřování, odblokoval britský soud v lednu Zločevského aktiva. Odmítnutí generálního prokurátora Ukrajiny spolupracovat se stalo objektem ostré kritiky ze strany amerického velvyslance na Ukrajině Geoffreyho Pyatta", praví se v článku.

Jistě zajímavé je také vyjádření viceprezidenta Bidena, který, podle agentury Sputnik na pondělním společném setkání s novináři v přítomnosti Porošenka řekl: „Pouze čtyřikrát jsem byl ve vaší zemi za dva poslední roky, ale strávili jsme asi víc než tisíc hodin telefonními rozhovory, víc mluvím s prezidentem než s vlastní manželkou.“ Bylo by divné, kdyby potom nevěděl o problematické činnosti svého syna. Navíc, když nejde o první text prestižního listu New York Times na téma Huntera Bidena a Ukrajiny.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…