Janáčkova filharmonie uvedla ve Švýcarsku Smetanovu Mou vlast

17.08.2018 16:33

Janáčkova filharmonie Ostrava byla pozvána jako rezidenční orchestr na festival Murten Classics 2018 ve Švýcarsku.

Janáčkova filharmonie uvedla ve Švýcarsku Smetanovu Mou vlast
Foto: Ivan Korc
Popisek: Janáčkova filharmonie

Nejprve 16. 8. 2018 pod vedením uměleckého ředitele Kaspara Zehndera uvedla Smetanovu Mou vlast. Koncert slavnostně uvedla operní pěvkyně Martina Janková, absolventka Janíčkovy konzervatoře v Ostravě, která působí jako sólistka opery ve švýcarském Curychu. Dnes a zítra pak pod taktovkou Gabriela Bebeseley zazní v podání ostravského orchestru díla Prokofjeva, Čajkovského, Rachmaninova.

Festival s neopakovatelnou atmosférou, kterou mu dodávají kulisy malebného městečka se středověkými architektonickými památkami, nabízí pestrý a atraktivní program. Za třicet let si získal značné renomé a na jeho půdě se setkávají renomované hvězdy s těmi teprve vycházejícími. Jedinečné místo, až téměř rodinné prostředí a blízký kontakt s hudebníky poskytuje návštěvníkům neopakovatelné zážitky. Ostravský orchestr se v Murtenu nepředstavuje poprvé.

Námět festivalu zní Na cestě. „Na cestě naším festivalovým programem procestujete pět století a necháte se unášet proudem melodie a rytmu. Tímto způsobem si znovu uvědomíte, že hudba neurčuje žádné politické, jazykové nebo náboženské hranice,“ říká umělecký ředitel festivalu Kasper Zehnder.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…