Janáčkovo kulturní centrum v Brně má šanci

09.03.2016 21:28

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se v úterý odpoledne zúčastnil pracovní schůzky v Poslanecké sněmovně, kterou svolal premiér Bohuslav Sobotka ve formátu premiér, ministr kultury, hejtman Jihomoravského kraje a primátor Brna s doprovody.

Janáčkovo kulturní centrum v Brně má šanci
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

„Závěrem je deklarace společného zájmu najít dohodu na vybudování Janáčkova kulturního centra v Brně jako moderního koncertního sálu se zázemím špičkové kvality a místo pro působení špičkové brněnské filharmonie. Na návrh pana premiéra začne pracovat společný tým státu – ministerstvo kultury a ministerstvo financí -, města a kraje -, který využije dosavadní přípravné práce a do poloviny roku připraví materiál pro jednání vlády, vedle toho poběží jednání Jihomoravského kraje a města o spolupráci na celém projektu,“ sdělil hejtman Michal Hašek s tím, že dnešek ještě nebyl o konkrétních sumách, ale o deklaraci společného zájmu hledat řešení na vybudování Janáčkova kulturního centra v Brně a tento zájem deklarovali zástupci státu, města i kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…