Janáčkovo kulturní centrum v Brně má šanci

09.03.2016 21:28

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se v úterý odpoledne zúčastnil pracovní schůzky v Poslanecké sněmovně, kterou svolal premiér Bohuslav Sobotka ve formátu premiér, ministr kultury, hejtman Jihomoravského kraje a primátor Brna s doprovody.

Janáčkovo kulturní centrum v Brně má šanci
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

„Závěrem je deklarace společného zájmu najít dohodu na vybudování Janáčkova kulturního centra v Brně jako moderního koncertního sálu se zázemím špičkové kvality a místo pro působení špičkové brněnské filharmonie. Na návrh pana premiéra začne pracovat společný tým státu – ministerstvo kultury a ministerstvo financí -, města a kraje -, který využije dosavadní přípravné práce a do poloviny roku připraví materiál pro jednání vlády, vedle toho poběží jednání Jihomoravského kraje a města o spolupráci na celém projektu,“ sdělil hejtman Michal Hašek s tím, že dnešek ještě nebyl o konkrétních sumách, ale o deklaraci společného zájmu hledat řešení na vybudování Janáčkova kulturního centra v Brně a tento zájem deklarovali zástupci státu, města i kraje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…