Jarní cyklus Vědeckých kaváren právnické fakulty zahájí téma Charlie Hebdo

25.02.2015 16:24

Popularizační přednáškou s názvem 10 omylů o masakru v Charlie Hebdo bude i v letním semestru pokračovat cyklus Science Café právnické fakulty UP Olomouc. Mylné stereotypy odhalí také témata použití nutné obrany a manželského práva.

Jarní cyklus Vědeckých kaváren právnické fakulty zahájí téma Charlie Hebdo
Foto: Charliehebdo.fr, tan
Popisek: Jak vypadal časopis Charlie Hebdo

Jsme všichni Charlie? Je svoboda projevu neomezená? Je multikulturalismus mrtvý? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět odborný asistent katedry ústavního práva Maxim Tomoszek v reflexi nedávných pařížských událostí. Přednáška pro širokou veřejnost je připravena na 3. března v olomouckém bistru Bistrá Kráva.

O čtrnáct dní později ve stejných prostorách poodhalí doktorand katedry trestního práva Jan Pinkava mýty spojené s problematikou nutné obrany. Návštěvníci se dovědí, zda a za jakých okolností lze bránit život a majetek s použitím zbraně nebo jak postupovat při volbě prostředků k ochraně majetku. Cyklus Science Café uzavře koncem března deset omylů o manželském právu, které představí Renáta Šínová z katedry soukromého práva a civilního procesu.

„Volba témat vyplynula ze snahy právnické fakulty nabízet široké veřejnosti témata, která jsou vysoce aktuální,“ uvedla koordinátorka Lucia Madleňáková. Společné motto 10 omylů o… má podle ní sjednotit linii všech tří přednášek. „Právo stále skýtá mnoho omylů v povědomí široké veřejnosti, naším cílem je vzdělávat, a tedy i tyto mýty bořit,“ vysvětlila Madleňáková.

Jednotlivé přednášky proběhnou v olomouckém bistru Bistrá Kráva v termínech 3., 17. a 31. března vždy od 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…