Jedenáctý ročník Ceny Emila Škody

15.11.2013 12:05

Společnost Škoda Transportation ve spolupráci s Nadací ČVUT Media Lab udělila letos pojedenácté Ceny Emila Škody. Jedná se o soutěž o nejlepší diplomové práce pro studenty českých technických univerzit za účelem podpory výjimečných výkonů studentů technických oborů univerzit. Celkem bylo uděleno pět cen a rozdáno 175 tisíc Kč.

Jedenáctý ročník Ceny Emila Škody
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

"Snažíme se ocenit ty nejlepší studenty a motivovat je ke studiu technických oborů. V současnosti je čím dál složitější nalézt na pracovním trhu dostatek odborníků z technických profesí a proto je zapotřebí znovu probudit zájem mladých lidí o studium takto zaměřených škol. Pro budoucnost naší společnosti je popularizace vědy a techniky klíčová a k tomu slouží nejen Ceny Emila Škody, ale také například Techmania Science Center, kterou rovněž podporujeme,“ říká Josef Bernard generální ředitel Škoda Transportation, z jehož rukou převzali vítězové ocenění.

Ceny byly předány včera v Plzni v novém 3D planetáriu Techmania Science Center v areálu Škoda. Předávání se zúčastnili kromě oceněných a jejich rodinných příslušníků, také jejich konzultanti a vedoucí diplomových prací a rovněž hosté například ze ZČU nebo ČVUT. Vítězové byli vybráni porotou, kterou vybrala Nadace Czech medialab, která je partnerem společnosti Škoda Transportation ve věcech spolupráce s univerzitami a vysokými školami.

„Ceny Emila Škody si velmi vážím. V rámci své práce jsem se věnoval tématu, které přímo vychází z praxe, které tedy není jen teoretickou studií. Šlo o oblast studie konstrukce části nízkopodlažní tramvaje. Šance podílet se na vývojovém úkolu mě velmi motivovala,“ sdělil držitel Ceny Emila Škody Tomáš Kujan z ČVUT FS. A co absolvent podnikne s finanční prémií? „Určitě část použiju na jazykové vzdělávání, něco na cestování,“ říká Tomáš Kujan.

Výsledky letošního ročníku Ceny Emila Škody

  1. Místo: Tomáš Kujan (ČVUT FS) za práci ,,Studie konstrukce hrubé skříně nízkopodlažní tramvaje“ – odměna 40.000 Kč.
  2. Místo: Aleš Talacko (ČVUT FS) za práci ,,Studie koncepce pohodnu železničních vozidel nezávislé trakce“ – odměna 30.000 Kč + 30.000,- Kč bonus za nastoupení do společnosti Pars nova.
  3. Místo: Michal Plas (ČVUT FS) za práci ,,Elektrická nízkopodlažní jednotka pro regionální dopravu“ – odměna 20.000,- Kč + 20.000 Kč bonus za nastoupení do společnosti Škoda Transportation.
  4. Místo: Tomáš Berezňák (ZČU FS) za práci ,,Návrh trakčního podvozku pro nízkopodlažní elektrickou jednotku“ – odměna 15.000,- Kč.

Místo:  Jan Gaisler (ČVUT FS) za práci ,,Integrovaná chladící jednotka pro Cargo lokomotivu“ – odměna 10.000 Kč + bonus 10.000,- Kč za nastoupení do společnosti Škoda Transportation.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …