Jednání tripartity budou pokračovat i v letošním roce

20.02.2015 20:08

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák inicioval setkání se zástupci Krajské hospodářské komory a odborů, aby projednali pokračování činnosti krajské tripartity v roce 2015.

Jednání tripartity budou pokračovat i v letošním roce
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Místopředseda Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Jan Novotný a Radovan Třešňák, zástupce Regionální rady odborových svazů Karlovarského kraje, se na pracovním jednání s náměstkem hejtmana domluvili na nutnosti nadále vést sociální dialog a řešit především otázky nezaměstnanosti v kraji a vzniku nových pracovních míst. „Předpokládáme, že se tripartita bude zabývat i v nadcházejícím období možnostmi rozvoje průmyslových zón a situací na trhu práce. Co nejvíce informací chceme získat i k dalším plánům ministerstva dopravy v otázce dostavby rychlostní silnice R6,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Ten také další představitele tripartity informoval o připravovaném Paktu zaměstnanosti, jenž by umožňoval propojit aktivity jednotlivých institucí a organizací při tvorbě nových a udržení stávajících pracovních míst v regionu nebo vzdělávání a kvalifikační přípravě zaměstnanců. „Jsem rád, že dobře nastavená spolupráce tripartity bude pokračovat i v budoucnu. První zasedání by se mělo uskutečnit už v březnu,“ uzavřel Miloslav Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…