Jihočeská HK: V Budějovicích budou firmy řešit i průmyslovou bezpečnost

14.11.2018 13:30

Průmyslová bezpečnost a kybernetická ochrana budou jedním z témat kooperačního setkání v Jihočeském vědeckotechnickém parku v Českých Budějovicích. Ten připravuje Jihočeská hospodářská komora na úterý 20. Listopadu od 13 do 16 hodin. Na akci se chystají firmy, které nabízejí chytrá řešení v oblasti automatizace, digitalizace a robotizace výroby.

Jihočeská HK: V Budějovicích budou firmy řešit i průmyslovou bezpečnost
Foto: jhk.cz
Popisek: Jihočeská hospodářská komora - logo

„Automatizace a digitalizace přinesla nový pohled na bezpečnost i do průmyslového sektoru. Pokud podniky provozují vlastní servery a síťovou infrastrukturu, tak doporučujeme pravidelné bezpečnostní ověřování. Únik zaměstnaneckých, zákaznických dat nebo know-how může mít vážné následky na samotný byznys i dobré jméno společnosti,“ uvedl Martin Leskovjan z firmy Citadelo, která se od roku 2015 věnuje bezpečnostním auditům průmyslových kontrolních systémů a na kooperačním setkání v Českých Budějovicích bude vystavovat.

Společnost Citadelo představí na setkání v Českých Budějovicích komplexní projekty, které zahrnují širokou paletu testovacích technik a metod, bezpečnostní analýzu hardwarových komponent, analýzu protokolů, statickou analýzu zdrojového kódu nebo audit průmyslové business logiky. Kromě testů nabízí i služby v oblasti poradenství a bezpečnostního monitoringu. Její testy pomáhají odhalit zranitelnosti v řídicích systémech, a tím ochránit know-how a udržet výrobní procesy bez nákladných výpadků.

Kooperační setkání komora připravuje v rámci projektu „Pohraniční region 4.0 – společně.digitálně.utvářet“, který je financován z Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014 – 2020. Projekt JHK a pasovské hospodářské komory napomáhá šíření informací o digitalizaci. Díky workshopům a kooperačním setkáním je digitalizace srozumitelně vysvětlována malým a středním podnikatelům a na konkrétních příkladech také prezentována možnost zavádění do jejich firem. Součástí projektu bude i průzkum, který pomůže určit, jak jsou na tom jihočeské firmy s digitalizací v porovnání s Dolním Bavorskem, a také návrh opatření, která pomohou firmám do budoucna inovovat a být konkurenceschopné. To vše bude základem pro vznik chytrých továren v jižních Čechách.

„Cílem kooperačního setkání je přiblížit možnosti zavedení prvků automatizace, digitalizace a robotizace do výroby zejména malých a středních firem z jižních Čech. Smyslem je také přispět k navázání kontaktů těchto firem s vědeckovýzkumnou sférou a představit jim i některé dotační příležitosti v této oblasti,“ uvedl Luděk Keist, ředitel Úřadu Jihočeské hospodářské komory (JHK), která setkání organizuje.

Součástí akce bude panelová diskuze s představiteli hospodářských komor, Jihočeského kraje, s odborníky a zástupci škol na téma: „Digitalizace v jižních Čechách a v Dolním Bavorsku“. Dále bude přednášet Ing. Tomáš Kubala z Industry Clusteru 4.0 na téma: „Průmysl 4.0 a jeho implementace do firem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…