Jihočeská centrála cestovního ruchu představila odborníkům své projekty pro příští rok

11.11.2016 15:14

Přilákat návštěvníky a udržet je v regionu co nejdéle. To je hlavní a společný cíl všech poskytovatelů služeb v oblasti turistiky. A právě jim a tomuto tématu bylo určeno čtvrteční odborné setkání, které v rámci výstavy Gastrofest připravili v Českých Budějovicích zástupci Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR).

Jihočeská centrála cestovního ruchu představila odborníkům své projekty pro příští rok
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Na osm desítek účastníků této odborné akce, určené především pro podnikatele v cestovním ruchu, se zde formou prezentací seznámilo s předběžným hodnocením letošního roku a plány JCCR pro rok 2017. Především pak s podrobnostmi nového projektu „Jižní Čechy pohodové“.

„Podnikatelé zde dostali možnost seznámit se detailně s projekty, akcemi či produkty, které mohou sloužit propagaci jejich vlastních aktivit, a rovněž příležitost navázat přímé kontakty se zástupci jednotlivých turistických oblastí, destinačních managementů i konkrétními produktovými manažery centrály, což následně usnadní vzájemnou komunikaci. Získali také podrobné informace, kde a jakým způsobem mohou našim prostřednictvím své služby nabízet a propagovat,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

První podobné setkání, jehož cílem bylo informovat odbornou veřejnost, především podnikatele v oblasti cestovního ruchu, o aktivitách JCCR, se uskutečnilo loni.

„Vzhledem k tomu, že činnost centrály je zaměřena právě na podporu oblasti, v níž v regionu podnikají stovky soukromých subjektů, hodláme tyto akce pořádat do budoucna pravidelně a v tomto rozsahu minimálně jednou ročně,“ zdůraznil Polášek a poznamenal, že možnost kontaktovat centrálu mají podnikatelé také přímo, a to v podstatě kdykoli v průběhu celého roku.

Přínos podobných informačních setkání pro všechny pracovníky „v první linii“, tedy ty, kteří jsou v přímém kontaktu s návštěvníky regionu, například restauratéry, hoteliéry a dalšími podnikateli, je podle účastníků setkání zcela zásadní.

„Jsme poměrně mladým subjektem v cestovním ruchu, který má za sebou teprve druhou sezónu, takže veškeré informace o možnostech prezentace v rámci jižních Čech jsou pro nás velmi užitečné a přínosné. Díky nim jsme totiž schopni připravit se na novou sezónu zase o něco lépe a turistům nabídnout lepší služby ve vyšší kvalitě,“ konstatovala ředitelka Jihočeského zemědělského muzea Netěchovice u Týna nad Vltavou Lenka Houdková.

Stejně se vyjádřil i zástupce Sdružení cestovního ruchu Jihočeské hospodářské komory Marcel Goetz. „Informační setkání tohoto druhu jsou nesmírně důležitá a za zásadní považuji v tomto směru i aktivní zapojení hospodářské komory.  Podnikatelé si musejí uvědomit, že pokud chtějí fungovat, musí komunikovat. Všechny projekty vznikající na půdě Jihočeské centrály cestovního ruchu jsou určeny především pro ně, pro podporu jejich činnost. Oni jsou ti, kteří inkasují za služby turistům,“ zdůraznil Goetz.  


Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony horního a dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…