Jihočeská expozice zazářila i na pražském veletrhu Holiday World

20.02.2017 15:14

Po obrovském úspěchu na lednovém Regiontouru v Brně oslnila expozice jižních Čech také na nejvýznamnějším tuzemském veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který skončil v neděli na pražském výstavišti. Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) zde prezentovala projekt „Jižní Čechy pohodové“, který navazuje na předchozí úspěšné „Jižní Čechy aktivní“, předloňské „Jižní Čechy husitské“ a loňské „Jižní Čechy olympijské“.

Jihočeská expozice zazářila i na pražském veletrhu Holiday World
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Slavnostního otevření jihočeské výstavní expozice se v pátek zúčastnil jihočeský hejtman Jiří Zimola spolu s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. „Naším cílem je, aby lidé do našeho kraje jezdili pro pohodu a také ji zde našli. Aby nás navštěvovali kvůli odpočinku i dobrému jídlu a měli zde pocit, že svůj volný čas příjemně naplnili a cítili se dobře,“ uvedl hejtman Zimola.

Jihočeská expozice, která byla vyhlášena druhou nejlepší na Holiday World 2017, byla po celou dobu trvání veletrhu nepřetržitě doslova v obležení návštěvníků. „Zájem byl opravdu mimořádný, a to jak o prohlídku, tak materiály týkající se nejen celých jižních Čech, ale i jednotlivých turistických oblastí. Velký ohlas měly rovněž ochutnávky regionálních potravinářských produktů nesoucích značku kvality Chutná hezky. Jihočesky.“, konstatoval ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Neobyčejná atraktivita jižních Čech a vysoké hodnocení pestrosti a kvality turistické nabídky jihočeského regionu potvrdilo vítězství regionu v prestižní anketě redakce KAM po Česku Kraj mého srdce za rok 2016. Jihočeský kraj získal z deseti hodnocených kategorií: Letní dovolená, pěší turistika, cykloturistika, folklor a tradice, lázně, lázeňství/lázně/wellness, památky/historická místa, zimní dovolená, výlety s dětmi, koně a koňské stezky, zážitky a adrenalin, čtyři zlaté a pět stříbrných medailí, což znamenalo bezkonkurenčně absolutní prvenství v celé anketě.

Anketa probíhala od 1. října 2016 do 31. ledna 2017 a celkově se jí účastnilo 15 493 osob, z toho 9 873 jako hlasující.

„Obrovským úspěchem je vysoký zájem domácích turistů o náš region. Navíc se ukazuje značný jihočeský patriotismus. Když Jihočeši vyrazí na dovolenou, víkend či jen jednodenní výlet, zůstávají na území svého kraje. Patrioti a Češi,“ zdůraznil.

Nosnými pilíři projektu „jižní Čechy pohodové“ je podle manažera marketingu JCCR Ondřeje Flemra pět hlavních témat: Baroko, vyhlášené agenturou CzechTourism tématem roku 2017, gastronomie, aktivní pohoda, oddech a venkov. Nabídka programů pak bude zaměřena na celé spektrum návštěvníků. Od jednotlivců a párů, toužících objevovat nové lokality a zážitky, či jen hledajících klid a relaxaci, přes rodiny s dětmi, aktivní skupiny návštěvníků bažící po adrenalinu, milovníky přírody či památek až po seniory.

„Po mimořádně dynamické, aktivně a sportovně laděné nabídce letošního roku, chceme návštěvníkům z domova i ze zahraničí znovu připomenout, že jižní Čechy jsou přes široké spektrum možností aktivního odpočinku především skutečným synonymem pro klid, pohodu a relaxaci,“ poznamenal Flemr.

„Na nikoho nezapomínáme. Projekt pohodové dovolené vychází z širokého spektra možností, které region návštěvníkům poskytuje, ať už preferují aktivní trávení volného času, nebo chtějí třeba jen lenošit a všemi silami odpočívat,“ dodal ředitel JCCR Polášek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…