Jihočeská knihovna má svou kešku

08.10.2014 21:25

Pro každého, kdo propadl geocachingu je to určitě zajímavá zpráva. Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích se zapojila do hry geocaching a ve svých rozlehlých prostorách ukryla i ona kešku.

Jihočeská knihovna má svou kešku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Knihovna, ilustrační foto

Cesta ke kešce povede všechny příznivce geocachingu po půjčovnách a pobočkách knihovny, kde bude nutné získat jednotlivé indicie, aby po jejich vyluštění mohl být úkryt s keškou na závěr odhalen.

Realizátorkou geocachingu v knihovně pod názvem "Tour de JVK" je knihovnice a fanda do kešek Vendula Medalová-Hůdová, která se touto myšlenkou spolu s vedením knihovny zabývala již delší dobou. "Chtěli jsme lidi přivést i do poboček, protože si mnozí myslí, že existuje jen „vědárna“ na Lidické, někteří tak nějak tuší, že k ní patří asi i knihovna Na Sadech, ale o tom, že knižní fond je rozesetý i na okrajích města v menších pobočkách, stále řada lidí neví," vysvětluje V. Medalová. "Využít geocachingu pro objevení knihovny touto částí veřejnosti nám připadalo zajímavé a jsme rádi, že možná tímto způsobem získáme nové příznivce,"  dodává ředitel knihovny Ivo Kareš.

K získání všech potřebných indicií nerozhoduje, na kterou pobočku se vydáte jako první. Není nutné mít čtenářský průkaz, jelikož knihovna je místo veřejné a tudíž přístupné všem. Jediné, co je potřeba dodržovat, jsou výpůjční hodiny, ve kterých jsou jednotlivé půjčovny otevřeny.

Geocaching v knihovně je spuštěn v rámci Týdne knihoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…